CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, bugüne kadar kaç aracın gasp edildiğini, bu araçlardan kaçının bombalı saldırılarda kullanıldığını, saldırıda kullanılan araçların kiralık/kayıp/çalıntı olup olmadığını sorduğunu, bu soruların bugüne kadar dikkate alınmadığını ve yanıt verilmediğini söyledi.

İlgezdi yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“28 Ağustos 2015 tarihinde çalıntı ve kayıp araçlarla gerçekleştirilen bombalı saldırlarla ilgili verdiğimiz soru önergesinin işleme konmadığını belirtmiş, takip eden günlerde çalıntı veya kayıp araçlarla çok sayıda saldırı gerçekleştirildiğini, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yaşanan saldırının da önlenebileceğini ifade etmiştik.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle soru önergemizi 20 Ocak 2016'da yinelemiş; bugüne kadar kaç aracın gasp edildiğini, bu araçlardan kaçının bombalı saldırılarda kullanıldığını, saldırıda kullanılan araçların kiralık/kayıp/çalıntı olup olmadığını sormuştuk.

Bu sorularımız bugüne kadar dikkate alınmadı. Yanıt verilmedi. Ne yazık ki, 17 Şubat'ta Ankara saldırısı gerçekleşti.” (ANKA)

Kaynak: Birgun.net