CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk-Lis'in düzenlediği yaz kampı, hakkında İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) gönderilen bir e-mailde yer alan şikayette, Erdal Eren Gençlik Kampı adıyla düzenlenen etkinlikte katılımcılara "yapay ve oyuncak silah dağıtıldığı" iddia edildi. Bu şikayet üzerine soruşturma açan Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, Halk-Lis yöneticisi Doğukan Kurnaz'ı ifadeye çağırdı.Bu sabah CHP YDK üyesi Avukat Süleyman Bülbül ile savcılığa giden Doğukan Kurnaz, suçlamaları reddetti. Gercekgündem.com'a konuşan Doğukan Kurnaz, şunları söyledi: "Erdal Eren Gençlik Kampı adıyla düzenlediğimiz etkinlikte lise öğrencilerini bir araya getirdik. Kampta demokrasi, Atatürkçülük, laiklik üzerine sohbetler gerçekleştirdik. Bırakın yapay ve oyuncak silah dağıtılmasını, sohbetlerimizde silahın adı bile geçmedi. Bu sabah savcıya verdiğim ifadede de etkinliğimizin Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın mezarını ziyaretle başladığını anlattım. Bir e-maille başlayan soruşturma Atatürkçü gençleri yıldırmaya yöneliktir.

"ARKADAŞ: DELİ SAÇMASI BİR İDDİA
Öte yandan Halk-Lis'in düzenlediği Erdal Eren Gençlik Kampı'na konuşmacı olarak katılan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da soruşturma açılmasını eleştirdi. Yarkadaş şöyle konuştu "Gençlerin kampına ben de gittim ve yaklaşık 3 saat süren bir panel düzenledim. Karşıyaka'daki kamp hayli kalabalık ve coşkuluydu. Belli ki birileri gençlerin bir araya gelmesinden ve ülkenin sorunlarına çözüm aramasından rahatsız olmuş. Gençlerin mücadelesini engellemek ve onlara gözdağı vermeye çalışmak için BİMER aracılığıyla şikayet de bulunulmuş. Bu tür deli saçması iddialar, Atatürkçü gençliğin mücadelesini engelleyemez aksine onların mücadele azmini daha da bileyler." (Radikal)

Kaynak: Birgun.net