CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, elçiliklerin günlerdir İstanbul’da bir saldırıdan bahsettiğini belirterek, “Hani MİT? Hani İstihbarat? Yeter artık! Her yerde bombalar patlıyor. Sorumlular istifa etmek zorundadır” ifadelerini kullandı ve hükümeti suçladı.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstiklal Caddesi’nde yaşanan canlı bomba saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamasında MİT ve istihbaratı eleştiren Erdem, sorunluların istifa etmek zorunda olduğunu ifade etti. Türkiye’nin Pakistan’dan daha beter olduğunu belirten Erdem şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'yi süper güç yapacağız dediniz, Pakistan'dan daha beter olduk! Başımız sağ olsun. Bu saldırılar insanlık tarihinin en alçak, en haysiyetsiz saldırılarıdır! Faillerinden hesabını soracağız. Teröre alışmayacağız! Bizi teröre alıştırmaya çalışanlar kaybedecek. Korku yaymaya çalışanlar kaybedecek. Günlerdir elçilikler İstanbul'da bir saldırı ihtimalinden bahsediyordu. Hani MİT? Hani İstihbarat? Yeter artık! Ülkeyi teröre teslim ettiniz. Ölümler sıradanlaştı. Her yerde bombalar patlıyor. Sorumlular istifa etmek zorundadır! Yineliyoruz; Teröre alışmayacağız! Teröre teslim olmayacağız! Terörden nemalanan siyasete teslim olmayacağız! Terörün ve Terörden beslenerek siyaset üretenlerin, Terör eylemlerini SEÇİM KAMPANYASI olarak görenlerin karşısındayız. Halkımızın başı sağ olsun. Bu saldırılar, birliğimizi bozamayacak. Terör ve terörden beslenenler kaybedecek. Hesabı sorulacak.”

Kaynak: Birgun.net