CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında Adana ve Hatay'da durdurulan MİT TIR'ları görüntülerini gazeteci Can Dündar'a verdiği gerekçesiyle iddianame hazırlandı. Berberoğlu, "FETÖ'ye bilerek isteyerek yardım etmek" ve "casusluk"la suçlanıyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederse Berberoğu, 8 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Dönemin Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Can Dündar, cezaevinden tahliye edilmesinin ardından “Tutuklandık” isimli bir kitap yazdı. Dündar kitabında, MİT TIR’larına ait görüntüleri kendisine ‘solcu bir vekilin 27 Mayıs’ta getirdiğini’ yazdı.

18 yıl istendi

İstanbul Başsavcılığı, kitapta geçen ifadelerin ardından soruşturma başlatarak Dündar’ın HTS kayıtlarını incelemeye aldı. İddiaya göre aynı gün Dündar ile görüşen ve buluşan kişinin Berberoğlu olduğu tespit edildi. Başsavcılık, milletvekili olduğu için Berberoğlu hakkında hazırlanan fezlekeyi Adalet Bakanlığı’na gönderdi.

Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra dosya İstanbul Başsavcılığı Özel Suçlar Soruşturma Bürosu’na gönderildi. Savcılık, Berberoğlu hakkındaki iddianameyi hazırladı. 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame kabul edilirse milletvekili Enis Berberoğlu hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Birgun.net