CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert eleştirilerine uğrayan Leman Dergisi’ne destek ziyaretinde bulundu. Leman yetkilileri, bazı muhtar derneklerinin Cumhurbaşkanlığı’nın yönlendirmesiyle muhtarlara Leman’a suç duyurusu için telkinde bulunduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Can Dündar ve Erdem Gül’e destek için adliyeye gelen ve selfie çektiren konsoloslara “Siz kimsiniz ya. Birde adliyede yanak yanağa fotoğraf çektirmişler” diye tepki göstermişti. Bunun üzerine kapağında Erdoğan ile bir muhtarın yanak yanağa olduğu karikatürle çıkan Leman’a Erdoğan sert tepki göstermiş, dergiyi “muhtarları küçümsemekle” suçlamıştı.

Leman Dergisi, bu sefer de “Muhtar özel sayısı” ile çıkıp yaşanılanları ironik bir dille anlatınca Erdoğan, yine bir muhtarlar buluşmasında Leman’a tepki göstermişti. Erdoğan’ın açıklamasının ardından bazı muhtarlar Leman Dergisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Leman, artan tepkilere dikkat çekmek için 25 yıldır ilk defa yayına bir hafta ara vermişti.

AKGÜN: "LEMAN, DAVALARLA BOĞULMAK İSTENİYOR"
Bu gelişmenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, önceki gün Leman Dergisi’ne bir destek ziyaretinde bulundu. Görüşmede Leman Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Akgün, bir çok muhtardan Leman hakkında suç duyurusunda bulunmaları için kendilerine telkinde bulunulduğuna dair bilgiler aldıklarını belirtti.

Derginin Yazı İşleri Müdürü Zafer Aknar da “Bize sempati ile bakan muhtarlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından bazı muhtar dayanışma derneklerinin muhtarları arayarak, ‘Leman hakkında suç duyurusunda bulunun. Ancak Cumhurbaşkanı ikinci bir açıklama daha yapacak. Suç duyurusunu o açıklamanın ardından yapın’ dediklerini öğrendik. Burada asıl vahim olan muhtar dayanışma derneklerinin Erdoğan’ın yeni bir açıklama yapacak olmasından haberdar olması. Bu da bize Leman’a yönelik suç duyurularının Cumhurbaşkanlığı’nın bilgisi ve yönlendirmesi altında yapıldığını gösteriyor” iddiasında bulundu.

Tuncay Akgün ise Leman’ın davalarla boğularak susturulmak istendiğini belirterek, “Özellikle Anadolu’da dağıtım yapmakta zorlanıyoruz. Herkes Leman’a sahip çıkmalı” diye konuştu.

“MİZAHA BASKI YAPANLAR KARA MİZAH KONUSU OLACAK”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran ise “Mizah dergisi doğası itibariyle muhaliftir. Herkesi eleştirirler. Ancak Erdoğan buna tahammül edemiyor. Davalarla, suç duyuruları ile zaten zorlukla yayın hayatını sürdüren bu dergileri susturmaya çalışıyor. Mizaha baskı yapanlar her zaman kara mizah konusu olacaklar” dedi.

CANKURTARAN VE AKGÜN’DEN ‘MUHALİF SELFİE!’
Cankurtaran, CHP olarak başta Leman olmak üzere bütün muhalif yayınlara destek olmayı sürdüreceklerini belirtti. Cankurtaran ve Akgün ardından bir selfie çektirdi. Cankurtaran, sosyal medya hesabında fotoğrafı “Biz muhtar bulamadık ama bizimki de muhalif selfie olsun” diye duyurdu.

Kaynak: Birgun.net