BURCU CANSU / [email protected]

HAZİRAN Hareketi'nin çağrısıyla TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik karşıtı çıkışına karşı düzenlenen eylem sonrası CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, BirGün'e değerlendirmelerde bulundu.

Eyleme polisin sert saldırısına dikkat çeken Çam, "Haziran Hareketi’nin Meclis Başkanı Kahraman’ın açıklamasıyla ilgili yapmak istediği basın açıklamasını AKP iktidarı kana buladı. Basın açıklaması için TBMM önüne gelen ve en demokratik hakları olan basın açıklaması polis terörüyle karşı karşıya bırakıldı ve dağıtıldı" ifadelerini kullandı.

Çam "Toplantı ve gösteri yürüyüşü değil bir basın açıklamasıydı. Bu anayasal bir haktır AKP her geçen gün kazanılmış hakları terörize ederek en demokratik hakları elden almaya çalışıyor" diye devam etti.

"YURTTAŞLARIMIZI UYARIYORUM"

Çam açıklamasını "Yurttaşlarımızı uyarıyorum. Elimizdeki bu hak ve özgürlükleri kullanmak için meydanlarda ve sokaklarda olalım. Kazanılmış haklarımızdan asla ödün vermeyelim. Saray diktatörüne ve AKP faşizmine karşı omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadeleriyle sonlandırdı.

Kaynak: Birgun.net