CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Genel Merkezi'de MYK toplantısının gündemine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuştu.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamada bulunan Böke, "Şunu gördük devlet 14 yıllık AKP iktidarı tarafından FETÖ'ya teslim edilmiş. 2002 yılında millet seçim ile devleti, AKP'ye teslim etti. Öyle görünüyor ki, AKP seçimsiz bir şekilde devleti cemaate teslim etmiş. Bu cemaatin devlete sızması değildir. Bu, bir kandırılma da değildir. Bu açıkça cemaatin devlete yerleştirilmiş olmasıdır. Bu bir çıkar ortaklığıdır." şeklinde konuştu.

"AKP 14 YILDIR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN KURUMLARINI MLESEF ÇÖKERTTİ"

Böke'nin açıklamaları şu şekilde:

"Ne yazık ki Türkiye'de uzun bir zamandır, kendi siyasi çıkarlarını Türkiye'nin çıkarlarının önüne koyan AKP iktidarı Türkiye'yi bugün yaşadığımız zor duruma teslim etmiş oldu.

Devleti ne pahasına olursa olsun ele geçirme anlayışı ile 14 yıldır Türkiye'nin bütün kurumlarını maalesef çökertti. Kurumsal alt yapımız ortadan kaldırıldı. Hafızası silindi. Geleneğimiz çökertildi. Kendisinden olamayanı yok sayan bir anlayış ile demokrasimiz raydan çıkarıldı.

Hukuk siyasi iktidarın kurucusu haline getirildi. Hukuk bir baskı aracına ve kendisinden olmayanı sindirmek, susturmak için kullanılan bir araca dönüştürüldü. Devlet içerisindeki bu çöküşün sorumlusu da 14 yıldır iktidarda olanlar. Hükümet elbette bu hain darbe girişiminin mağdurlarındandır. Ancak Türkiye'nin yaşadığı bu mağduriyette, hükümetin de 14 yıllık yönetiminin sorumluluğu mutlaka değerlendirilmeli.

"DEVLET 14 YILLIK AKP İKTİDARI TARAFINDAN FETÖ'YA TESLİM EDİLMİŞ"

Şunu gördük devlet 14 yıllık AKP iktidarı tarafından FETÖ'ya teslim edilmiş. 2002 yılında millet seçim ile devleti, AKP'ye teslim etti. Öyle görünüyor ki, AKP seçimsiz bir şekilde devleti cemaate teslim etmiş. Bu cemaatin devlete sızması değildir. Bu, bir kandırılma da değildir. Bu açıkça cemaatin devlete yerleştirilmiş olmasıdır. Bu bir çıkar ortaklığıdır. Devletin içine yerleşen bu çete, AKP'nin gözünden kaçmıştır.

"TSK MENSUPLARI AKP, CEMT ORTAKLIĞI TARAFINDAN TASFİYE EDİLMİŞ"

Bizzat AKP tarafından Türkiye Cumhuriyeti'ni bütün geleneği, liyakat sistemi çökerterek bu düzen oluşturulmuştur. Bu süreçte haysiyetli, namuslu bir çok insan özellikle TSK mensupları AKP, cemaat ortaklığı tarafından tasfiye dilmiş. Türkiye Cumhuriyeti ordusu, demokrasi karşıtı bir hücrenin içeride örgütlenebileceği bir yapıya dönüşmüştür. Bu iş birliğinin ürünü olan Ergenekon ve Balyoza uzanan kumpaslar da maalesef 15 Temmuz gecesine giden yolun taşları olmuştur. Unutmayalım ki devlet cemaate teslim edilmiştir."

Kaynak: Birgun.net