CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından konuştu.

Böke'nin açıklamalarını satır başları şöyle:

Dün siyasette kara bir leke olacak saldırı gerçekleşti. MYK'da saldırıyı değerlendirdik. Takınacağımız tavrı genel başkanımız tarafından açıklandı. Tavrımız net ve kararlı olacaktır.

Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz. Biz bu mücadeleyi 93 yıldır taşıyoruz. Ve bu bu mücadele gücünün karşısında kimse duramaz. Bugün bir sefer daha bu kararlılığımızın önüne hiçbir kurşunun geçemeyeceğini bir sefer daha konuştuk.

SARAY FEDA ETMİŞ GÖRÜNÜYOR

Türkiye, Saray rejimi ve AKP iktidarı tarafından terör sarmalına teslim edildi. Saray iktidarda kalmak uğruna bir çok canı feda etmiş görünüyor. Bu noktaya taşıyanların kim olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu tabloyu ortaya çıkaran AKP iktidarıdır. Sorumlular açık. 14 yılda kana boğdular. Bu iktidar Öcalan'a övgüler dizdi Bomba yığınağına göz yumdu. Bu iktidar yasaları teröristler masa etrafında meze etti. Sınırda mahkemelerinde çadır mahkemeleri kurdu. Bu iktidar bir yıl içinde 500'ün üzerinde şehit verilmesine neden oldu.

SARAY SOYTARILARI

Ankara'nın, İstanbul'un göbeğinde bomba patlamasına neden oldu. Suçluluk ve çetecilik anlayışıyla saldırı gerçekleştirdiler.
Sefil oyunlarını şehit cenazelerini tiyatroya çevirdiler. Bu sefilliğe karşı çıkıyoruz. Bütün bunlar olurken Saray soytarılarını karşımıza çıkarıyorlar. Ana muhalefet liderine yapılanIarı "halkın takdiri" diyor. Adına C.başkanı denenler vatandaş da suça azmettiriyorlar. Ne yaparsanız yapın, nereye kaçarsanız kaçın, hangi provokasyonu yaparsanız yapın, bizi demokrasiden hukuktan alıkoyamayacaksınız. Bu mücadeleyi kazanacağız.

Suçlular suçlarını örtmek için su çetelerini sokaklara salıyorlar. Türkiye'yi bu zorba çetelere teslim olmayacağız

Öyle acı ki adına protesto denilen saldırıda taciz ve adam yaralama gibi suçlardan yargılanmış özel harekat tişörtü giymiş kişiler tarafından düzenlendi. Suç ortaya çıkmasın diye hukukta bazı değişiklikler yapıldı.

HSYK kararnamesi.. Aslında Saray kararnamesi çıkarıldı.

Yaz mevsimi geldi. Cumhurbaşkanı başkanı kadına hakaret sezonun açmış görünüyor. Kadınlar adına sesleniyorum Sana ne! İstersek çalışırız istersek çocuk yaparız.

Kaynak: Birgun.net