FETÖ/PDY davasının sanıklarından Ömer Sezgin ile cemaat okulunda defalarca görüştüğü iddiası soruşturma dosyasına giren Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, bu görüşmelerin seçim kampanyası sırasında 'oy istemek' için yapıldığını söyledi.

Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ve 20 Ekim'de görülmeye başlanacak davanın iddianamesinin medyada yer alması üzerine Başkan Recep Gürkan, Belediye Meclisi salonunda basın toplantısı düzenledi.

Siyasetçi olduğunu ve seçim dönemlerde herkese gidip oy istediğini kaydeden Başkan Gürkan, seçim döneminde ziyaret ettiği yerlerin fotoğraflarını göstererek şunları söyledi:

"Yani nefes alan, seçmen olan herkesten hatta olmayan bile mesela çocuklarla da çok ilgileniriz. Atıyorum oy istemek için gittiğimiz yerlerde cemaatin okuluna gittiğimizde cemaatçi, sanayide ki motorcuya gittiğimizde motorcu, peynir üreticisine gittiğimizde, gazete bürosuna gittiğimizde oluyorsak o zaman çok meslek sahibi olmamız lazım. Biz hayatımız boyunca birileri gibi hiç gizli saklı iş yapmadık. Seçim döneminde gittiğimiz yerleri çıkardık. O zaman ki adını hatırlamıyorum.

Edirne'de 3 tane kolej var. Baktık üç koleje de gitmişiz. Ticaret Odasına, dönemin başsavcısına, baroya, TREDAŞ Edirne Müdürlüğü'ne, Özel İdare'ye gitmişiz, Vergi Dairesi'ne gitmişiz, Defterdarlığa gitmişiz. Cemaatin okuluna da gitmişiz. Seçim otobüsüyle oradaki vatandaşlarla el sıkışmışız. Oturmuşuz sohbet etmişiz, baştan iddianamede yazılan Ömer isimli, soyadını bilmiyorum arkadaş yokmuş sonradan gelmiş, onunla da sohbet etmişiz. Böyle gezmişiz, böyle gezmeye de devam edeceğiz. Önümüzdeki seçimlerde aday olursak biz, olmazsak bizim yerine aday olan, siyasi partiler gidecekler."

BİZ BİLEMEYİZ KİMİN NE OLDUĞUNU

Belediye Başkanı Recep Gürkan, siyasetçi olarak seçimlerde oy kullanan, kullanmayan bütün vatandaşlardan oy istemeyi sürdüreceklerini söyledi. Genelev örneği veren Gürkan, "Biz bilemeyiz kimin ne olduğunu. Geneleve oy istemeye gidince genelev çalışanı olmadığımız gibi, sanayi de torna ustasına gidip oy istediğimizde tornacı da olamazsınız. Cemaatin okuluna gidip oy istediğinizde cemaatçi de olmazsınız. Solcuların okuluna gidip solcu, sağcıların okuluna gidip oy istediğinizde sağcı olmazsınız" dedi.

İddianamede ne yazıyordu?

Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın cemaatin il imamı ile aralıklarla görüştüğü bilgisi verilerek, FETÖ/PDY örgütü 30 Mart 2014 günü yapılan yerel seçimleri öncesinde CHP'nin Belediye Başkan adayı Recep Gürkan cemaatin okulunda Edirne iy imamı Ömer Sezgin ile çeşitli aralıklarla bir araya geldiği kaydedildi. Cemaat evlerinde kalan başı açık öğrencilerle Mart ayında iki kez anket yaptırıldığı, Recep Gürkan'ın önde olduğunun belirlenmesi üzerine il imamı Ömer Sezgin'in mensuplarına CHP'ye oy kullanmaları için talimat verdiği öne sürülmüştü.

Kaynak: Birgun.net