CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Hodri meydan. Eğer Türkiye'de bir daha darbe olmaması isteniyorsa 15 Temmuz'un siyasi ayağını ortaya çıkaralım." diye konuştu.

Altay, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"MİT'in ByLOCK programını kullanan 20 bin kişiyi belirmesine" ilişkin haberlerin anımsatılmasına üzerine Altay, "MİT bunu şimdi farkettiyse öncelikle MİT'i hemen lağvetmek lazım. Önceden farkedip buna göz yumduysa FETÖ soruşturmasını MİT'ten başlatmak lazım." dedi.

Bunun "çok vahim ve garip bir durum" olduğunu belirten Altay, "Belli ki MİT Müsteşarı ve yetkilileri, uzunca bir süre bu duruma göz yummuşlar. Tıpkı 15 Temmuz hazırlıklarına göz yumdukları gibi." ifadesini kullandı.

"MİT'in elindeki listeye rağmen hükümetin hala işçi, memur, öğretmenle uğraştığını" belirten Altay, "Allah'tan reva değil. 1 milyon insanın bu şeklide mağdur edilmesi aslında 15 Temmuz şehitlerimize de bir züldür. O şehitler, insanlar mağdur olsun diye ölmedi. 15 Temmuz şehitlerine vefa, gönül borcumuzu ödemek istiyorsak, darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarmak zorundayız." dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Gülen Cemaatine yönelik her kesimden birilerinin deşifre olduğunu, yalnızca siyaseten hiç kimsenin deşifre edilmediğini belirten Altay, şunları söyledi:

"Bir gazetede yer alan ve Pensilvanya'da çekilen fotoğraf, işin gerçeğini, tablonun özetini bize yansıtıyor. AKP, artık cadı avını işini bırakıp kendi içinde muhasebe yapmalıdır. 'Allah'ım beni affetsin, milletimden özür diliyorum' diyerek bunları geçiştirmeye çalışırsanız ne Allah sizi affeder ne de milletten dilediğiniz özür kabul görür. Millet size 'özrü kabahatinden büyük' der."

"CHP, MAĞDURLARIN YANINDA"

CHP'ye yönelik mantık dışı sözler sarf edildiğini dile getiren Altay, "Herkes bilmeli ki CHP, hukukun üstünlüğünü savuna partidir. Bu şekliyle CHP, darbeci terör örgütü mensubu olmayan ama mağdur olan herkesin yanındadır." dedi.

Meclis'te alınması gereken her tedbire CHP'nin hazır olduğunu ifade eden Altay, şöyle konuştu:

"Ancak cadı avına CHP'nin sessiz kalması düşünülemez. CHP, cadı avına karşı çıktı diye darbeci şeklinde itham edilirse, o itham edenlere millet güler. Hodri meydan. Siyasi ayağı nereye kadar gidiyorsa, CHP, MHP, HDP, AKP... Eğer Türkiye'de bir daha darbe olmaması isteniyorsa 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağını ortaya çıkaralım.

An itibariyle başını örtmeyen AK Parti milletvekilimizi orada başörtülü görüyoruz. Bir kutsal mekan mı orası? Bir yeri bu kadar kutsarsanız, insanlar bir yere biat edebilir ama iş o hale gelmiş ki AKP Pensilvanya'ya ibadet etmiş yıllarca. Şimdi de 17-25 Aralıktan sonra bir hesaplaşma karşılıklı götürülüyor. Filler tepişiyor, karıncalar eziliyor misali olan millete oluyor.

Kendi partinizden üst düzey siyasi kimliklerin FETÖ ile geriye dönük ByLock üzerinden ilişkileri varsa ki öyle anlaşılıyor, asıl teröristler ve darbeciler onlardır. CHP'ye 'darbeci' yaftası yapıştırmaya çalışmak AKP'yi içine düştüğü bu bataklıktan çıkarmaya yetmez."

"DEVLET ADAMLARI CİRİT ATIYOR"

Başka bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisine soru bile sorulmadan Rıza Sarraf ile ilgili açıklamada bulunduğunu söyleyen Altay, "Zarrab masumsa hepimiz sahip çıkalım, bunda tereddüt yok ama onun masum olmadığına bizi ikna eden Cumhurbaşkanının bizatihi kendisidir. 4 bakanın görevine son verilmeseydi, kamuoyu vicdanı mahkum edilmeseydi, biz Zarrab'ın masum olduğuna kanaat getirebilirdik. Reza Zarrab muhtemelen Türkiye'ye 'Beni unuttunuz, beni unutursanız kirli çamaşırları ortaya dökmekten başka çarem yok' demiş olmalı ki sayın Cumhurbaşkanı Zarrab'a selam yollama ihtiyacı duymuş gibi görülüyor." dedi.

Altay, ikinci darbe uyarısı yapılmasıyla ilgili ise iddia sahiplerinin bunu biraz daha açığa kavuşturmaları gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin bir bölgesinde ajanların, devlet adamlarının cirit attığını, bunların bu bölgeye yüksek ilgisinin gerekçesi nedir, hükümet uyuyor mu merak ediyorum." diyen Engin Altay, "Bu ülkenin başkenti, hükümeti, devleti, yetkilileri var. 'Sizin o bölgede derdiniz ne, ne arıyorsunuz?' demek yerine bunlara yol vermeleri, hükümetin düştüğü aczin ifadesidir." görüşünü öne sürdü. ()

Kaynak: Birgun.net