CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, “AKP iktidarı kaynağa her ihtiyacı olduğunda akaryakıt fiyatlarına ve akaryakıt vergilerine gözünü dikme anlayışını terk etmelidir” dedi.

Akın yaptığı açıklamada, bir ay içinde akaryakıta iki kez ciddi artış yapıldığını belirterek, dolar kuru ve ham petrol fiyatlarının gerekçe gösterildiğini kaydetti. Ham petrol fiyatlarında uzun süredir yaşanan ciddi düşüşleri hemen dikkate almayanların, bu düşüşlere paralel olarak akaryakıt fiyatlarında gerekli indirime gitmekte isteksiz davrananların, ham petrol fiyatlarındaki küçük artışları “fırsata çevirdiklerini” ifade eden Akın, şöyle devam etti:

“Ham petrol fiyatları uluslararası piyasalarda 120 dolardan 30 dolara kadar gerilerken göstermelik ufak tefek indirimlerle yetinenler ve arkasından yeniden fiyat artışı yapanlar, son günlerde tekrar yükselişe geçen ham petrol fiyatlarını fırsata çevirmek için zaman yitirmiyorlar. AKP iktidarı kaynağa her ihtiyacı olduğunda akaryakıt fiyatlarına ve akaryakıt vergilerine gözünü dikme anlayışını terk etmelidir. Avrupa’da akaryakıttan en yüksek vergiyi alan ülkeler arasında bulunuyoruz.

Uzunca süredir düşük ham petrol fiyatlarının sağladığı fırsatı kar hanelerine kaydedenler, ortaya çıkan artışın bedelini halkımızın sırtına yüklemekte tereddüt etmiyorlar. Zaten çok yüksek oranlarda ve miktarlarda vergilendirilen akaryakıt, yeni zamlarla ve yapacağı zincirleme fiyat artışları etkisiyle halkımıza yeni maliyetler ve sıkıntılar getirecektir.”

(ANKA)

Kaynak: Birgun.net