CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TSK'nın başlattığı Fırat Kalkanı harekatı ile Özgür Suriye Ordusu'nun desteklenmesine tepki gösterdi. Harekatın doğru ancak ÖSO ile işbirliğinin yanlış olduğunu savunan Ağbaba, "TSK'nın iş birliği yaptığı ÖSO grubu bir katil sürüsüdür" dedi.

'da yer alan habere göre, CHP'li Veli Ağbaba, öğle saatlerinde geldiği Adıyaman'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. İl ve ilçe başkanları ile partililerin hazır olduğu ziyarette konuşan Ağbaba, Cerablus'ta yapılan operasyonda geç kalındığını ve ÖSO ile işbirliğinin TSK'ya yakışmadığını ifade etti.

Operasyonun ÖSO ile yapılmasının Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türkiye Cumhuriyetine yakışmadığı belirten Ağbaba, şöyle konuştu:

"Birlikte iş birliği yaptığı grup bir katil sürüsüdür. Birlikte işbirliği yaptığı ÖSO denilen grup dünyada terör örgütü olarak kabul edilen bir örgüttür. TSK 16 günden beri sınır hattında IŞİD'i uzaklaştırmak amacıyla 'Fırat Kalkan'ı adı altında bir operasyon yürütüyor. Şimdiye kadar 4 şehidimiz oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri her şeye rağmen bölgede güçlü bir ordudur. Ancak operasyon başladığı günde görüntüye baktığımız zaman Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her yurttaşın görüntüden rahatsız olması gerekiyor. Cerablus'ta operasyon yapılıyor, geç kalınmış bir operasyon ama operasyonu yaptığı, kol kola girdiği, işbirliği yapıldığı gruplara bakınca Türk Silahlı Kuvvetlerine, Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmadığı görünüyor. Birlikte iş birliği yaptığı grup bir katil sürüsüdür. TSK'nın Cerablus gibi bir ilçede operasyon yapmaya gücü de var, kuvveti var. ÖSO ile yapılan işbirliği doğru değildir, kabul edilemez."

Ağbaba öte yandan askeri darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturmalarında siyaset ayağına dokunulmadığını vurgulayarak, "Her yerde FETÖ avına çıkıldı, peki operasyon yapılmayan neresi var? Sen o garibanlara bunu yapıyorsan, sana teklifimiz gel siyaset kurumunu da araştır. Bu işin çözülmesi için siyaset ayağı mutlaka ortaya çıkarılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Birgun.net