CHP ile AKP arasındaki “önüne yattı” tartışması afişlere sıçradı. AKP’ye yakın Kadın Platformu, “Kadına dil uzatan seviyesizleri kınıyoruz” yazılı afiş asarken CHP Gençlik Kolları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kadın mıdır kız mıdır bilemem” sözünü afişe taşıdı.

Cumhuriyet'in haberine göre, CHP Genelbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor” sözlerine Ankara’da 'Kadın Platformu' tarafından tepki gösterildi. Ankara'da bu sabah otobüs duraklarına “Kadına dil uzatan seviyesizleri kınıyoruz” yazılı afişler asıldı. Ankara’da “Kadın Platformu” adı altında herhangi bir STK bulunmaması afişlerin merak konusu olmasına neden oldu. Afişlerin üzerinde ise iki “K” harfi kırmızıya boyandı. Afiş üzerinde herhangi bir iletişim ya da sosyal medya adresinin de olmadığı görülürken afişleri astıran ismin ise Melih Gökçek olduğu iddia edildi.

"KADIN MIDIR KIZ MIDIR BİLEMEM"

CHP Gençlik Kolları da 'Kadın Platformu'nun afişlerine karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kadın mıdır kız mıdır bilemem” sözünü afişe taşıyan CHP Gençlik Kolları, Kadın Platformu’nun afişlerine benzer bir tasarım uyguladı. CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz, Twitter’da afişin fotoğrafını paylaşarak “Gençlik Örgütlerinden mesaj var” dedi.

Kaynak: Birgun.net