CHP Yönetimi, milletvekillerini ülke gündeminde önem taşıyan veya yetkili organlarda görüşülmemiş konularda söylem birliği sağlanması amacıyla, yazılı ve görsel medyaya açıklama yapmadan önce mutlaka nöbetçi grup başkanvekillerine bilgi verilmesi ve onay alınması konusunda uyardı.

GRUP İÇ YÖNETMELİĞİ HÜKÜMLERİ HATIRLATILDI
CHP Grup Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar milletvekillerine iletildi.

UYARILAR
Grup İç Yönetmeliği hükümleri uyarınca kanun teklifleri, yazılı ve sözlü sorular ile araştırma önergeleri ve genel görüşme önergelerinin onaydan çıkmadan basın organlarına verilmemesi istendi.

OY VE SÖZ DİSİPLİNİNE UYULMASI İSTENDİ
Grup İç Yönetmeliği hükümleri uyarınca, TBMM Genel Kurulunda oy ve söz disiplinine uyulmasına ve grup başkanvekillerinin onayı olmadan önerge verilmemesi talep edildi.

BASIN TOPLANTISI UYARISI
Milletvekillerinin TBMM’de basın toplantısı düzenlemeden önce nöbetçi grup başkanvekiline basın toplantılarının içeriğini aktararak onaylarını almaları, basın toplantısı saatlerinin grup başkanvekilinin onayı ile basın müşaviri tarafından TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından alınması istendi.

SÖYLEM BİRLİĞİ
Ülke gündeminde önem taşıyan veya yetkili organlarda görüşülmemiş konularda söylem birliği sağlanması amacıyla, yazılı ve görsel medyaya açıklama yapmadan önce mutlaka nöbetçi grup başkanvekillerine bilgi verilmesi ve onay alınması konusunda uyarıda bulunuldu.

Milletvekillerinin idari ve adli yargıya başvuruda bulunmadan önce nöbetçi grup başkanvekilinin onayını almaları istendi. (ANKA)

Kaynak: Birgun.net