CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına, CHP'nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, İl Başkanı Alaattin Yüksel, milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı. İzmir'e dün geldiğini ve parti yöneticileriyle Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları değerlendirdiklerini söyleyen Bingöl, "15 Temmuz akşamı ordudaki FETÖ'cü cuntacılar parlamenter sistemimize yönelik bir darbe girişiminde bulundu. Biz darbe girişimine kim ya da kimler başvurursa başvursun bu tür girişimler başarılı olsa da olmasa da tavrımız açık, her türlü sivil ve askeri darbeye karşıyız" dedi.

'PARTİ BAYRAĞI VE AMBLEM OLMAYACAK'

24 Temmuz'da İstanbul Taksim Meydanı'nda düzenlenen 'Demokrasi ve Cumhuriyet' mitinginin bir benzerinin İzmir'in Gündoğdu Meydanı'nda yapacaklarını açıklayan Bingöl şunları söyledi:

"Türkiye'nin her yerinden Cumhuriyet Halk Partisi'ne talepler geliyor, 'Ortak değerlerimizi korumak adına ortak hareket edelim' diye. Bir karar aldık, bu karar Cumhuriyet Halk Partililerin örgütlerinin ittifakla aldığı bir karardır. 4 Ağustos Perşembe günü saat 19.30'da Gündoğdu Meydanı'nda yeni bir büyük buluşma için karar aldık ve resmi başvurumuzu yaptık. Bugün saat 09.00'da başvurumuz yaptık ve anında karşılık buldu. Gündoğdu Meydanı bizlere tahsis edildi. Parti bayrağı, amblem olmayacak. Elimizde Atatürk posterleri ve Türk bayrakları olacak, tıpkı Taksim'de olduğu gibi Gündoğdu Meydanı'nı da gelincik tarlasına dönüştüreceğiz. Bu mitingi biz düzenliyor olabiliriz sayın Genel Başkanımız da gelip Taksim'de olduğu gibi önemli açıklamalarda bulunacak. Ancak bu mitinge 78 milyon vatandaşımız davetlidir. Hangi siyasi parti, hangi sivil toplum kuruluşu olursa olsun tek ses olmanın büyük anlayışını ortaya koyacağız."

‘DEĞERLERE SAHİP ÇIKMAK İÇİN DESTEKLENMELİ’

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP'li Bingöl, diğer siyasi partilerin mitinge davet edilip edilmediği yönündeki soru üzerine, "Cumhuriyet, demokrasi, hukukun üstünlüğü, parlamenter sistem, özgürlük ve insan hakları gibi değerleri ortak değer olarak görenler varsa bu mitingi desteklemeli" dedi.

15 Temmuz gecesi sosyal medyadaki paylaşımları gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtilen Burdur Karamanlı CHP Gençlik Kolları Başkanı Nuri Erdem'in serbest bırakılacağını kaydeden Bingöl, "Yeni mağduriyetler yaratılmamalıdır. Kurunun yanında yaş da yanmamalı, biz bunların yaşanmaması için gelişmeleri takip ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir bireyinin bu tür yapılanmalarla işi olmaz, iftiralar geri teper, başlarına musallat olur ve başlarına bela olur" dedi. ()

Kaynak: Birgun.net