CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın brifing iddialarına ilişkin, "Bu iddiaları şiddetle kınıyoruz. Bir genel başkanın dedikodular, kendi ifadeleriyle ‘duyum' üzerinden ‘kesin bilmiyorum ama böyle duydum' diyerek bir muhalefet partisine muhalefet etmeye çalışması en basit deyimle acizliğin göstergesidir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, HDP'yi eleştirdi. Özel, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiğini belirterek, "Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'ne karşı algı operasyonu yürütülüyor. HDP ayağı sayın eş başkan tarafından yürütülmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin referandum oylamasından önce Silahlı Kuvvetler'den brifing aldığı, Silahlı Kuvvetler üzerinden kendisinin bilgi aldığı, ulaştırıldığı gibi bir iddiayı şiddetle kınıyoruz. Bir genel başkanın dedikodular, kendi ifadeleriyle ‘duyum' üzerinden ‘kesin bilmiyorum ama böyle duydum' diyerek bir muhalefet partisine muhalefet etmeye çalışması en basit deyimle acizliğin göstergesidir. Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir vesayetin altında değildir. Keşke Demirtaş ve partisi için de aynı şeyi söyleyebilseydik. Adalardan, dağlardan talimat alanlar, İmralı ile kandil arasında gidip gelen habercilerin ulaştırdığı son kararlara bire bir uyanlar, dünün iktidar partisi ile tam mutabakat partisi Cumhuriyet Halk Partisi'ne muhalefet ederek kendisini bir çıkış yolu aramaktadır. Kendisini tank ile hendek arasına sıkıştırmış bir siyasi partinin Cumhuriyet Halk Partisi'ne söyleyecek sözünün olmadığı noktasıdır" değerlendirmesini yaptı.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Müslüman kürtaj yaptırmaz' açıklamasına ilişkin olarak, "Sayın Cumhurbaşkanı gündemi saptırmak, tartışılması gereken konuların dışında tartıştırmak konusunda kendisiyle övünmektedir. Bugün yaptığı iş iki uçludur. Hem yeni bir gündem, tartışma alanı yaratmaya çalışmakta, hem de kendi söylemleriyle sürekli bilimden, çağdaşlıktan uzak, bağnaz yaklaşımlarla Türkiye'de herkesin bilinç altına, ülkenin gündemine çok gerilerde kalmış tartışmaları sokmaktadır. Bilim adamlarının bilimsel kriterler ışığında vermesi gereken kararlar, kadınların kendi bedenleri ile vermesi gereken kararları tartışmak ne Cumhurbaşkanı'na ne de başka bir kuruma düşmez. Yapmış olduğu iş bir kez daha ilgi ve etki alanında değil, ilgi alanı da saçmalamaktan ibarettir" şeklinde konuştu.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un, 'Yargı makamları Cumhurbaşkanı'na bağlıdır' görüşüne ilişkin olarak ise Özel, "Bağlı olma ifadesi hükümet sözcüsünün ağzından kuvvetler ayrılığının ayaklar altına alındığı, yargının baskı altında tutulduğu ve zaten tarafsızlığı tartışmalı olan, tarafsızlığını kendisi kabul etmeyen Cumhurbaşkanı üzerinden kurulan bağın doğrudan yargı üzerinde siyasi etki ve yargının siyasileştirilmesi ve bir siyasi parti isteklerine uygun karar verme üzerine kurulmuş bir adımdır. Hem bir itiraf niteliğindedir hem de kötü niyetinin beyanı niteliğindedir" diye konuştu.

Yargıtay Başkanı'na davette bulunan Özel, "Çukurova ve Maltepe Belediyelerimizin yurt inşaatları var. Açılış törenlerine kendisine davetiye yollayacağız. O yurdun haberine değil, yoksul kız öğrenciler için yapmış olduğumuz Cumhuriyet yurdun bizzat açılış töreninde yerleri hazır. O açılışı alkışlamayı, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ve Cumhurbaşkanı'na sert eleştirilerimizi olgunlukla dinlemeyi, yurdun açılışını alkışlamaya ve sonra da o alkış haliyle oturuş halini birbirinden özenle ayıklamaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net