CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün bir grup aydın kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıya aralarında Anayasa hukukçuları Prof. Dr. Ergun Özbudun, Prof. Dr. Serap Yazıcı, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, emekli askeri hakim Ümit Kardaş, gazeteciler Cengiz Çandar, Erdoğan Aydın, Mehmet Altan, Levent Gültekin, Kürşat Bumin, yazar Ayşe Kulin, Doç. Dr. Murat Somer, eski SPK Başkanı Muhsin Mengütürk, avukat Orhan Kemal Cengiz, eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas ve işadamı Osman Kavala’nın da bulunduğu 25 kişi davet edildi. Toplantıda CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve PM üyesi Gülseren Onanç yer aldı.

‘Aktif olun’ çağrısı
Milliyet’in aldığı bilgilere göre görüşmede, aydınlar CHP’nin anamuhalefet partisi olarak “daha cesur” adımlar atması gerektiğine işaret etti. Katılımcıların, hükümetin demokratikleşme ve insan hakları karnesini eleştirdiği toplantıda, CHP’nin atacağı adımlara destek verileceği ve katkıya açık olduklarının mesajını verdikleri kaydedildi.

Alınan bilgilere göre katılımcılar Kürt sorununun çözümü başta olmak üzere pek çok alanda daha aktif olmaya davet ettikleri Kılıçdaroğlu’na, “HDP köşeye sıkıştırıldı. Sesini çıkarabilecek tek siyasi parti siz kaldınız” değerlendirmesini iletti.

Katılımcılar, Kılıçdaroğlu’nun, “Anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz” sözleriyle açıkladığı, partisinin bugün Anayasa Komisyonu’nda görüşülecek dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifine yönelik duruşunu eleştirdi.

Alınan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu “siyasi bir hamle” yanıtını vermekle yetinirken, teklifin yasalaşmasını beklemediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri; katılımcılar tarafından teklifin genel kurula gelmeyebileceği ya da gelse bile kabul edilmesi için gerekli milletvekili sayısını bulmayacağını düşündüğü biçiminde yorumlandı.

Kılıçdaroğlu’nun katılımcıların, “Eğer teklif yasalaşırsa, ilk hedef HDP olacak. HDP’yi bu süreçte yalnız bırakmayın. HDP’nin ardından bu teklifin faturasının ilk çıkacağı isimlerden biri de sizsiniz” düşüncesini not etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin kendi anayasa taslağını kaleme aldığını da açıkladı.

Kaynak: Birgun.net