CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bir Başbakan var, bu Başbakan sahte kabadayı, hodri meydan diyor ama kendisi yok, hodri meydan diyor dokunulmazlık bana, yargı yolu sana, ana muhalefet liderine böyle sesleniyor” derken, “Eğer içeri atacaklarsa bizi de atsınlar, bu bir demokrasi bedeliyse ödensin” dedi.


Özel, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Dokunulmazlık konusu 27 Nisan’a kadar ötelendi, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Özel, “Bugün bunu bir farklı gereklilikten dolayı mı önümüzdeki günlerde yeniden çözüm süreciyle ilgili birtakım temasların yaşanacağının söylendiğinde bunu ön görüşmeler sırasında bir pazarlık kozu olarak bekletmesinden mi, bir başka sebepten mi olduğunu bilmiyoruz” dedi.



Bir soru üzerine Özel, “Eğer içeri atacaklarsa bizi de atsınlar, bu bir demokrasi bedeliyse ödensin” diye konuştu.

23 Nisan resepsiyonuna ilişkin de Özel, “23 Nisan resepsiyonu bir genel yaklaşım içinde bir algı yönetiminin parçası olarak iptal edildi. Bizim bu kararı tanımamız mümkün değil. CHP olarak bu bayramı, bu bayramın gerçek sahipleriyle çocuklarımızla grup toplantı salonumuzda özel gündemli bir toplantıyla kutlayacağız. O salonun arkasındaki Meclis bahçesinde bugün yaşadığımız ortak acıları anlayan, hisseden, elbette müziğin olmadığı, çocuklara uygun ikramların olduğu bir resepsiyon gerçekleştireceğiz” dedi.

Kaynak: Birgun.net