Başbakan Davutoğlu, dün yaptığı konuşmada ''Gelin 506 dokunulmazlık fezlekesinin tamamını Meclis'e getirelim, hodri meydan'' demişti. AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı da, bugün muhalefetten dokunulmazlıklarla ilgili randevu istedi. Randevu talebine ilk yanıt CHP'den geldi.

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, saat 14.30'da CHP'yle dokunulmazlıklar hakkında görüştü. AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile CHP Grup Başkanvekili Levent Gök bir araya geldi. Görüşmede Bostancı'ya AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de eşlik etti.

Görüşme sonrası açıklama yapan CHP'li Levent Gök, AKP'nin dokunulmazlıklarla ilgili tek maddelik anayasa değişikliği teklifi ile geldiğini açıkladı. AKP'nin getirdiği öneriyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerine anlatacağını söyleyen Gök, "Sayın Naci Bostancı'nın şahsımı arayarak randevu talebinde bulunması üzerine görüşme gerçekleşti. Biz CHP olarak anayasanın 83. maddesinin değişimi ifade etmişti. CHP kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını ifade etmektedir. 83. maddede değişikliğin yapılmasının daha doğru olacağını ifade ettik'' diye konuştu. Gök, ilgili parti organlarıyla görüştükten sonra yeniden bir araya geleceklerini ifade etti.

HDP İLE DE GÖRÜŞECEK

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile görüşüyor. Bu görüşmenin ardından ise HDP ile görüşme saati 15.30'da İlk yapılan açıklamalarda AKP'nin sadece CHP ve MHP ile görüşeceği belirtilmiş HDP ile görüşmeye dair herhangi bir bilgi paylaşılmamıştı. NTV'nin duyurduğu habere göre randevuda, dün Başbakan Davutoğlu'nun gündeme getirdiği TBMM'de fezlekeleri bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusu ele alınacak.

KILIÇDAROĞLU'NDAN, BAŞBAKAN'A YANIT

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlık çağrısına "Madem Anayasa değişikliği yapacağız, gelin 83. maddeyi değiştirelim, kürsü dokunulmazlığı haricinde tüm dokunulmazlıkları kaldıralım" diye cevap verdi.

Kaynak: Birgun.net