BirGün/Ankara

10 Ekim katliamında Ankara Garı’nda yaşamını yitiren CHP Malatya Gençlik Kolları üyeleri anısına, "Bizim Çocuklar" kitabını ve "Baba Ben De Gideyim Mi?" belgeseli hazırlandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Katilleri de yol verenleri de biliyoruz. Hepsinin hesabını soracağız” dedi.

Veli Ağbaba, parti genel merkezinde belgesel ve kitabın tanıtımı için düzenlediği basın toplantısında, “O gün o meydanda, savaşa karşı barış, zulme karşı demokrasi diyenleri katlettiler. Bu ülkenin aydınlığını yok etmek isteyen katiller, çoluk çocuk dinlemeden patlattılar bombaları.

Ellerini kollarını sallayarak, geze geze geldikleri Ankara'da 101 insanı vahşice öldürdüler” dedi.

Katilleri besleyip büyütenlerin, “öfkeli gençler” olarak görenlerin, hiç bir önlem almayarak, adeta göz yumarak katliama yol açtıklarını kaydeden Ağbaba, özetle şunları söyledi:

Hesabını soracağız

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamından sonra istifa beklentisine kameralar karşısında sırıtarak poz verdiler. Katilleri de biliyoruz, yol verenleri de biliyoruz. O sırıtışı unutmadık. Katliamda ölen insanları suçlayan vicdansızları unutmadık. İyilikle kötülüğün, insanlıkla barbarlığın mücadelesini veriyoruz. Hepsinin hesabını soracağız.

İnsanlık için utanç

Bir düzen düşünün. Bir baba, barış mitingine katılmak için kendisinden izin isteyen, "Ben de gidebilir miyim?" diyen oğluna "Evet" dediği için "Dilim tutulsaydı da git demeseydim" diyor. Oğluna "Evet" diyen babayı pişman eden böyle bir düzen, insanlık için utançtır. Bir gencin barış istediği için katledildiği bir düzen, utanılacak bir düzendir. En büyük utanç da böyle bir düzenin sürdürücüsü olan siyasi iktidarındır.

Anıları yaşatılacak

10 Ekim’de aramızdan alınanlar arasında Malatya Gençlik Kollarımız da vardı. Malatya'dan dillerinde barış türküleriyle yola çıkıp geldikleri Ankara'da gülen yüzlerini soldurdular. 12 yol arkadaşımı, kardeşimi, arkadaşımı kaybettim. Birlikte bayrak astığım, köy köy gezdiğim, gece gündüz demeden seçim çalışması yaptığım genç yoldaşlarımı toprağa verdim. Onların anılarını yaşatmak, ideallerini gelecek kuşaklara aktarmak, yüreklerinin ne kadar güzel olduğunu topluma anlatmak amacıyla "Bizim Çocuklar" kitabını ve "Baba Ben De Gideyim Mi?" belgeselini hazırladık.

Bu düzen böyle gitmesin

Gazeteci Bülent Kutlütürk’ün yayına hazırladığı basımını Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu üstlendi. Mutlu Kerimoğlu’nun hazırladığı belgeseli, "bu düzen böyle gitmesin" diyen 12 canın, uğruna mücadele ettikleri özgürlük ve barış yolunda hayatını kaybeden tüm güvercinlere adıyoruz. Bu kitabı, Roboski’den Ankara’ya tüm katliamlarda, “nazar değer diye sarılmaya kıyamadıkları” evlatlarını kara toprağa veren gözü yaşlı analara ve yitirdiğimiz insanlarımıza ithaf ediyoruz.

Belgeselin ilk gösterimini 10 Ekim Pazartesi saat 19.30’da CHP Genel Merkezi’nde yapılacak.

Kaynak: Birgun.net