BİRGÜN/ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın Ankara’da dernek, vakıf ve sendika temsilcilerine seslenecek.

ATO Congressium’da saat 11.00’de gerçekleştirilecek “Büyük Buluşma”nın Türkiye tarihinin en önemli haykırışlarından biri olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, binlerce insanın, ülkenin yokuş aşağı gidişine ‘’Dur’’ demek için orada olacağını söyledi.

‘’O tek başına, biz Türkiye’’

Türkiye’yi darbe hukukundan arındırmak, dikta rejimine karşı durmak için çağrıda bulunduklarını bildiren Ağbaba, “Bir kişinin tüm kararları aldığı, her şeye karıştığı, herkesi atadığı, tüm Cumhuriyet kurumlarını tehdit ettiği bir diktatörlük düzeni kuruldu. Şimdi daha fazlasını istiyor. Daha fazla güç, daha fazla biat, sarayına daha fazla oda istiyor. Bu amaçla tüm sivil toplumu, sendikaları, dernekleri, vakıfları bu tarihi sorumluluğu üstlenmeye davet ediyoruz ve herkese hatırlatıyoruz, o tek başına, biz Türkiye” dedi.

“Tüm Türkiye’nin sorunu”

Anayasa üzerine yemin eden Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’ya uymadığı bir ülkede vatandaşların uymasının beklenemeyeceğini belirten Ağbaba, şunları söyledi:

‘’Cumhurbaşkanı mahkemelere ve vatandaşlara anarşizm çağrısı yapıyor. Böyle bir anlayış kabul edilebilir mi? Anayasayı tanımadığını söyleyen bir Cumhurbaşkanının olduğu yerde, bu yalnızca CHP’nin sorunu olamaz. Bu sorun tüm Türkiye’nin problemidir ve sivil toplum harekete geçmek durumundadır. Eğer bugün sessiz kalırsak, yarın çocuklarımıza bırakacağımız bir ülke kalmayabilir.

“Başbakan bile memnun değil”

Biz biliyoruz ki bu tutumdan AKP milletvekilleri dahil toplumun her kesimi rahatsız. Başbakanın bile bu durumdan memnun olmadığını biliyoruz. Tek bir kişi tüm ülkenin kurumlarına, Anayasasına, tüm yapısına karşı geliyor. Buna karşı hep birlikte karşı durmak zorundayız. Şunu da sormak durumundayız, Anayasa Mahkemesi bizce de doğru olan, AKP’nin kapatılmaması kararı aldığında meşru idi de şimdi Cumhurbaşkanı’nın istemediği bir karar alınca mı meşruluğunu yitirdi? Bu düzene karşı durulması yalnızca CHP’nin sorunu değildir. Bu sorun tüm sivil toplum örgütleri, sendikalar, vakıflar ve platformlarının da sorunudur. Türkiye’nin içine sokulduğu bu baskı rejimine karşı kimsenin tek başına hareket etme imkanı yoktur. Ya hep beraber bu yangını söndüreceğiz ve daha mutlu, daha adil, daha güzel bir Türkiye kuracağız, ya da parçalanmış bir ülke haline geleceğiz.''

Kaynak: Birgun.net