CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, görevinden istifa etti.

Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında görevinden istifa ettiği, bunun sebebinin de "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı bir tartışma olduğu" haberleri çıktığını belirterek, il başkanlığı görevinden istifa etme kararının doğru olduğunu, ancak bunun sebebinin Kılıçdaroğlu'yla yapılan bir tartışma olmadığını, böyle bir tartışma da yaşanmadığını kaydetti.

İstifa kararını kişisel olarak 9 Ağustos'ta aldığını dile getiren Yüksel, CHP İzmir teşkilatlarının ilçe başkanlarıyla birlikte Çanakkale'de "Anafartalar Zaferi" törenlerinde olması sebebiyle, bu kararını onlarla paylaşmadan ve kamuoyunda yeni söylentilere mahal verilmemesi için duyurmadığını ifade etti.
İstifa kararını haber alan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kendisini arayarak bu kararından vazgeçirmeye çalıştığını belirten Yüksel, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bu kararın sebebi, ne bir tartışma, ne de bir gerginliktir. Bu kararı tamamen yönetimsel düşünce farklılıkları, çalışma şekillerinin uyuşmaması ve bu ortamda partime daha fazla faydalı olamayacağımı düşünmemden dolayı vermiş bulunmaktayım. Neredeyse bir ömür boyudur hizmet ettiğim, önemli görevlerde bulunduğum partime olan bağlılığım, Türkiye'nin gelişmesi ve partimin yükselmesi için göstereceğim gayrette hiç bir değişiklik yoktur. Bu istifa belki de daha genç ve idealist kadroların önünü açmak içinde bir başlangıç olacaktır. Partimle olan bağımın asla kopmayacağını ama gelinen noktada bu ayrılığın kaçınılmaz olduğunu tüm parti örgütümle ve kamuoyuyla paylaşırken, görev sürem boyunca bana hep destek olanlara teşekkür ederim."

Kaynak: Birgun.net