HÜSEYİN ŞİMŞEK- [email protected]

CHP Mültecilerin ve Sığınmacıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyeleri Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Yunanistan'a geçmek isterken hayatını kaybeden mültecilerle ilgili incelemelerde bulundu.
Salı günü İzmir Seferihisar, Doğanbey açıklarında göçmenleri taşıyan bir botun batmasıyla ilgili inceleme yapmak için bölgeye giden milletvekilleri, 4'ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından hayatta kalan 12 kişiyle görüştü. Milletvekilleri, incelemelerinin ardından bir rapor yayımladı.

‘Umut haklarıdır’
İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük mülteci krizinin yaşandığı belirtilen raporda, insanların güvenli bir gelecek arayışında tehlikeli yolculukları göze aldığı vurgulandı. Ortadoğu’da yaşanan savaşın, insanları yaşadıkları yerden göçe zorladığı ifade edilen raporda, "İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu büyük dram, Türkiye’de çok daha vahim boyutlarda yaşanmakta, kış koşullarında dahi mülteciler, her şeyi göze alarak, kapasitesinin çok üstünde ve uzun deniz yolculuğuna dayanıksız botlarda tehlikeli yolları denemeye devam etmektedir" denildi.

Onur vurgusu
Göç etmek zorunda kalan insanların zor yolculuklarda yaşamları dahil olmak üzere birçok şeyini kaybettiğinin dile getirildiği raporda, “Avrupa ve AKP Hükümeti ölümlerin önüne geçmesi için üzerine düşeni yapmalıdır” denildi.

Kaynak: Birgun.net