CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke partisinin MYK'sı sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Böke'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Bugün Gezi'nin yıldönümü. Özgür Türkiye hayali kuran hayatını yitiren, sakat kalan tüm gençleri saygıyla anıyoruz. Onlar Türkiye tarihine yeni bir sayfa açtılar. Buradan yitirdiğimiz gençlerimizi anıyorum. Anıları bizimle yaşayacak.

GEZİ TARİHSEL BİR KIRILMAYDI

Tek adam Gezi ruhunu anlamadığını yığdığı TOMA'larla gösteriyor. Gezi tek bir ağacın savunması değildi. Gezi tarihsel bir kırılmaydı. Bu ülkenin gençlerinin buradayız dediği bir andı. Baskıya, talana 'hayır'diyen, 'karanlığa hapsedilmeyeceğiz' diyen hareketti.

Gezi tek bir adamın iki dudağı arasına sıkışmak istemeyenlerin haykırışıydı. İktidar Gezi'yi kendi inançları ve yalanlar üzerinden inşa etmeyi tercih etti. Ayrışmaya gitmeye tercih etti.

Bir kez daha hatırlatalım: Gezi bizi birleştiren bir direnişti.

Gezi'de itiraz edilen her şey iktidar tarafından yapılmaya devam ediyor.

BIRAKIN KADINLAR KENDİ MESELELERİNİ KENDİLERİ KONUŞSUN

Bu rejim kadını küçük gören bir rejim. Cumhurbaşkanı kadınlar adına konuşmayı hak görüyor. Bırakın kasınlar kendi meselelerini kendileri konuşsunlar. Bu sadece siyasi polemik değildir. Cumhurbaşkanı'nın kendi yürütmek istediği siyasi programın bir çıkışıdır.

CHP, AKP'nin bu Türkiye vizyonunudan sonsuz biçimde ayrışmaktadır.

Biz kimin kaç çocuk yaptığına değil dünyaya gelen çocuklara iyi bir gelecek vaad ediyoruz. 'Kadınlar sadece doğursun' diyen anlayışa yok diyoruz.

Biz kimin kaç çocuk yaptığıyla ilgilenmiyoruz. Dünyaya gelen bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan çocuklara en iyi imkanları sağlamayı hedefliyoruz.

SARAY SEPET GİBİ YANINDA TAŞIYIP ÇAY TOPLAYAN BİR YARGI İSTİYOR

Gezi aynı zamanda hukukunu üstünlüğünü talep ediyordu. Bu rejim, Saray darbesiyle ortaya çıkan Hükümet yargıyı feshetme konusunda kararlı görünüyor.

Türkiye'de bütün kurumlar itibarsızlaştırılıyor. Saray kendi yanında sepet gibi taşıyıp çay toplatacağı bir yargı istiyor. Yargıyı kendi yanlarında dolaştırıp çay toplatanlar bize demokrasi dersi veremezler, demokrasiyi öğretemezler.

SARRAF BİR PİYONDUR

Türkiye'de örtbas edilen yüzyılın yolsuzluğu başka ülkelerde ifşa ediliyor. Yakından takip ediyoruz Sarraf talan ekonomisi sonucu olarak ortaya çıktı. Ve piyondur. Ve piyonun oynadığı oyunu ortaya çıkarmak istiyoruz. AKP'nin alnından silinmeyecek kara lekedir. O bakanlar yurtdışına çıkamaz hale gelmişlerdir.

AB ile anlaşmaya varılmıştı. Dış dünyadan kopuş bununla da devam ediyor. Kendi çirkinlikleri yüzünden dışlanan Türkiye'yi, siyasi hesaplarla kapatmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz.

YILDIRIM'I SARAY BAŞBAKAN YAPTI

Türkiye, kendi parti propagandasını yapan Saray Cumhurbaşkanı ile yönetiliyor. Başbakan ve SAray Cumhurbaşkanı İzmir'e geldiler. İzmir bir başbakan çıkardı dediker. İzmir bir başbakan çıkarmadı. İzmir, Yıldırım'ı belediye başkanı bile seçmedi. Kaldı ki, seçilmedi atandı."

Kaynak: Birgun.net