Dokunulmazlıklara ilişkin konuşan CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke "Hiçbir milletvekili ne bugün yarın Rıza'ların önüne yatıp sonra mahkemeden kaçamasın. Var mısınız?" diye sordu.

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke MYK sonrası açıklama yaparak gündemi değerlendirdi.

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin, "Hem dokunulmazlık zırhının arkasına sığınmak hem hodri meydan demek ucuz kahramanlık yapmak demektir. Bir de bu kaçak güreş için hodri meydan diyorlar. Kürsü dokunulmazlığı dışındaki bütün dokunulmazlıkları hem bugün hem de yarın oluşacak dosyalar için hemen kaldıralım. Hodri meydan. Hiçbir milletvekili ne bugün yarın, hırsızlık yapıp dokunulmazlık zırhına gizlenemesin. Hiçbir milletvekili ne bugün yarın Rıza'ların önüne yatıp sonra mahkemeden kaçamasın. Var mısınız?" diye sordu.

Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün duruşmasına ilişkin Böke, "Sayın Can Dündar ve Erdem Gül'ün hukuku basın özgürlüğünden, demokrasiden yana olan milyonların onurudur. Bu onuru size çiğnettirmeyeceğiz. Milyonlarla duruşma salonunda olacağız" dedi. (Sputnik)

Böke: "Gerçekten toplumsal barışın sağlanmasını istiyorsanız, hodri meydan. Gelin bu işi Meclis’te çözelim. "https://t.co/VVLqMzmI8u

— 140journos (@140journos) 23 Mart 2016Kaynak: Birgun.net