İstanbul Avcılar Belediyesinde sendikalı oldukları ve haklarını aradıkları için işten atılan 300’den fazla işçinin direnişi sürerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorunun çözümü için iki genel başkan yardımcısını görevlendirdiği öğrenildi.

Sendikal Güç Birliği Platformunu (SGBP)oluşturan Türk-İş’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, dün Ankara’da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmeye katılanlar arasında Avcılar’da 151 gündür direnişte olan işçilerin üyesi olduğu Belediye-İş Sendikasının Genel Başkanı ve yöneticileri de yer aldı. Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, bu görüşmede Avcılar işçilerinin durumunu da gündeme getirdi.

Ağbaba ve Torun ilgilenecek
BirGün’e konuşan Yurdakul, Avcılar işçileriyle ilgili Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi şu sözlerle aktardı: “Kendisine süreci başından sonuna aktardık. ‘Arkadaşlarımızın işten atılmalarının nedeni sendikaya üye olmalarıdır’ dedik. Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Sizin söylediğinizle bana gelen bilgiler siyah ile beyaz kadar farklı’ dedi. Ben de kendisine ısrarla işçilerin sendikaya üye oldukları için işten atıldığını belirterek, ‘Kim bunun dışında bir şey söylüyorsa, ispat etsin, ben her şeyi yapmaya hazırım’ dedim. Kendisi de sendikalı olduğu için kimsenin işten atılmaması gerektiğini söyledi. Bana ‘Sayın Başkan, merak etme, düzelir’ dedi ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile sendikalar/sivil toplum örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’yı görevlendirdi.”

‘Emekten yanayım’ diyen bir siyaset…
Yurdakul, bu görüşmeyi şöyle değerlendirdi: “’Ben emekten, işçiden, çağdaş bir ülkeden yanayım; eğitimli ve örgütlü bir toplumdan yanayım’ diyen bir siyaset anlayışı, bu yaşananları asla kabul etmemeli. Sendikalı oldukları için işçileri işten atan bir anlayışı bünyesinde barındırmamalı. Bizim 300’den fazla arkadaşımız haksız yere ve çok ağır suçlamalarla işten atıldı. Tazminat alamasınlar diye 25/2 maddesinin e bendinden atıldılar, yani ‘hırsızlık ve ahlaksızlık’la suçlandılar. Bu nedenle İŞKUR’dan işsizlik maaşı da alamıyorlar. Siz insanları sendikalı oldukları için işten atacaksınız ve bir de tazminat vermemek için bunlarla suçlayacaksınız. Böyle bir düşünceyi, yaklaşımı, bu ülkede gerçekten demokrasiye inanan hiçbir kurum bünyesinde barındırmamalı.”

İşçilerin 5 aydır mağdur olduğunu ve kararlılıkla ekmek kavgası verdiklerini vurgulayan Yurdakul, sorunun çözülmemesi durumunda mücadelelerini büyüterek sürdüreceklerini ifade etti.

Öte yandan sorunun çözümü için görevlendirilen CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Seyit Torun öncülüğünde bir heyetin, önümüzdeki hafta işçileri ziyaret edeceği öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net