Burdur’un Karamanlı ilçesinin CHP Gençlik Kolları Başkanı Nuri Erdem, 15 Temmuz gecesi Facebook hesabından yaptığı paylaşımlar yüzünden "Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olmak suçlamasıyla" tutuklandı.

Karamanlı CHP Gençlik Kolları Başkanı Nuri Erdem, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz ve 16 Temmuz tarihlerinde Facebook sayfasında yaptığı paylaşımlar nedeniyle çıkarıldığı Tefenni Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP İl Başkanı Barış Ayten ve CHP İl Başkan Yardımcısı Burhan Cahit Karakurt, Nuri Erdem’e destek vermek için cezaevi önünde açıklama yaptı. CHP Milletvekili Mehmet Göker, Nuri Erdem’in darbe girişiminin yapıldığı gece, Facebook paylaşımı nedeniyle terör örgütüne üye olduğu gerekçe gösterilerek, hiçbir hukuki altyapı ve gerekçe yokken tutuklandığını söyledi.

Hukukun üstünlüğüne inanan bir parti olarak bu kararın en kısa zamanda düzeltileceği inancı taşıdıklarını belirten Göker, "Bir üst mahkemeye müracaatımız yapacağız. Konunun takipçisiyiz. Yaptığı paylaşım, mizahi bir dil kullanarak canlı yayında darbe olmayacağına yöneliktir. Olayın vehameti ve delikanlılıkla mizahi duygularla eleştiri yapmıştır. Kendisi, Atatürkçü, laik, demokrat ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerlerine sahip çıkan bir evladımızdır. Amacını aşan bir şekilde yorumlama sebebiyle belki hakarete yada ağır eleştiriye sokulabilir bir paylaşım. Terör örgütü üyeliğine yönelik olarak delil atfedilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz" dedi.

'Siyasi eleştiri kullanma hakkı var'

CHP İl Başkanı Barış Ayten de, "CHP darbelerde tabelası indirilmiş ve genel başkanı tutuklanmış bir partidir. 15 Temmuz darbe girişimine CHP ilk dakikadan itibaren tavrını koymuştur. Tutuklanan arkadaşımız CHP’nin kurumsal kimliğini üzerinde taşıyan gençlik kolları başkanıdır. Kendisinin anayasa ile belirlenmiş siyasi eleştiri kullanma hakkı vardır. Arkadaşımız olay günü akşamı darbe girişimi ile ilgili bir takım yorumlarda bulunmuş. Aradan geçen onca günden sonra arkadaşımızın işyerine baskın yapılıyor ve gençlik kolları başkanımız gözaltına alınıyor. Hiçbir CHP’li yöneticinin terör örgütü üyeliğinden tutuklanmasını kabul etmemiz mümkün değildi" diye konuştu.

Komplo olduğunu ima etti

Tutuklanan CHP Gençlik Kolları Başkanı Erdem, Facebook hesabından yaptığı paylaşımlarda, darbe girişiminin gerçek olmadığını ima etmişti.

Kaynak: Birgun.net