Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı İnsan Hakları Komisyonu, Özgür Gündem gazetesi tarafından başlatılan nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasına katıldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan ve ‘terör propagandası’ yaptığı iddiasıyla tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Şebnem Korur Fincancı’yı Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi’nde ziyaret etti.

CHP İstanbul İl Başkanlığı İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Seher Demirel Tosun ve komisyon üyeleri, bugün öğle saatlerinde Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi’nde tutuklu bulunan TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Komisyon üyeleri, TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler RSF Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu’nun özgürlüklerine kavuşması için Cumhuriyet Halk Partisi olarak davayı yakından takip ettiklerini ve her türlü desteği vereceklerini söyledi. Fincancı da CHP İstanbul İnsan Hakları Komisyonu’nun ziyaretlerinden ve kendisine verdiği desteklerden dolayı büyük onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

CHP İstanbul İl İnsan Hakları Komisyonu üyeleri görüşmede yazdıkları mektubu da Fincancı’ya teslim etti. Mektupta, ‘‘Sizlerin nezdinde tüm vatandaşlarımızın düşüncelerini açıklama ve demokratik hakkını kullanma özgürlüklerinin savunucusu olmaya devam edeceğiz. Dışarıda sizi seven düşünen insanların olduğunu ve yanınızda bulunduğumuzu bilmenizi istiyoruz’’ denildi. Komisyon üyeleri aracılığıyla sevenlerine mesaj yollayan Fincancı ise mektubunda ‘‘Bu güç birliği ve dayanışmanın değerini sözcüklere dökmek zor ama böyle bir çabanın içinde olmaya zorlanmak dahi gönendirici. Dayanışmanız yüreğime değiyor, yüreğim de size değsin. Çok ama çok iyiyim. Bu durum bizler için onurdur, demek ki doğru yoldayız. Öğreniyorum. Sizleri çok seviyorum’’ ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İnsan Hakları Komisyonu görüşme çıkışında da TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler RSF Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu’nun özgürlüklerine kavuşması için Bakırköy Kadın ve Çocuk Hapishanesi Cezaevi önünde başlatılan “Özgürlük Nöbeti”ne destek verdi.

Kaynak: Birgun.net