Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, 'akrostişli savunma' nedeniyle 21 ay hapis cezası verilen BirGün Yayın Danışmanı Barış İnce'ye destek açıklaması yaptı.

"Ülkemizde geçmişte gazetecilerin payına düşen faili meçhul cinayetlerle katledilmekken, bugün gazetecilerin payına düşen mahkeme koridorları ve hapishaneler" diyen Zeynep Altıok Akatlı'nın Barış İnce açıklaması şöyle;

"BirGün Gazetesi eski genel yayın yönetmeni Barış İnce, kamuoyuna “Akrostişli Savunma” olarak yansıyan savunmasından dolayı 21 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı. Bir gazeteciye daha cezaevi yolu göründü.

Ülkemiz gazeteciler için içeride de, dışarıda da hapishaneye dönmüş durumda. Gazeteciler yaptıkları haberlerden dolayı mesailerinin önemli bir bölümünü adliye koridorlarında geçirir oldu. Can Dündar ve Erdem Gül’ün Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararıyla serbest kalmasını hala hazmedemeyen Kaçak Saray ve onun güdümündeki iktidar partisi, hedefine şimdi de Barış İnce’yi koydu.

Ülkemizde geçmişte gazetecilerin payına düşen faili meçhul cinayetlerle katledilmekken, bugün gazetecilerin payına düşen mahkeme koridorları ve hapishaneler. Daha dün Çetin Emeç’i anarken bugün Barış İnce’ye verilen hapis cezasıyla karşı karşıyayız.

Rejim; gerçeği duyuran gazetecilere açık bir biçimde bedel ödetmek istiyor.

Gazeteciliğin asli görevinin toplumu aydınlatmak olduğunu çok iyi bildikleri için gazetecileri hedef alıyorlar. Kirli ve karanlık ilişkilerinin ortaya çıkmasını, gazetecileri tutuklatarak engelleyebileceklerini sanıyorlar. Oysa gerçekler tutsak edilemez. BirGün Gazetesi basın emekçileri de kimsenin baskı ve tehditlerine boyun eğmez.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın haber alma hürriyetini, basın özgürlüğünü ve gazetecilik ahlakını yılmadan savunmaya devam edeceğiz.

Barış İnce’nin ve BirGün Gazetesi’nin yanındayız."

Barış İnce’ye 21 ay hapis!

Kaynak: Birgun.net