CHP Gençlik Örgütleri, Silivri Cezaevi önünde Barış Nöbeti tutarak cezaevindeki akademisyenlere destek açıklaması yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı nezdinde "barış hakikatinden vazgeçmeyen ve bunun için fikir ve ifade hakkını kullanarak bizlere başka gelecek umudu aşılayan tüm hocalarımızla dayanışmak için bir aradayız" diyen CHP Gençlik Örgütleri, siyasallaşan yargının gelecek yıllar için tehdit oluşturduğunun altını çizdi.

Silivri önünde yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

"Toplumsal muhalefetin barış isteğinin meydanlarda bombalandığı, Güneydoğu halkının göçle ölüm arasında yaşamlarına devam etmeye çalıştığı günlerde "Bu Suça Ortak Olmayacağız" diyerek bir araya gelen hocalarımız, bugün iktidarın her türlü baskı organıyla karşı karşıya gelmektedir. Ankara’da ve İstanbul’da gerçekleşen saldırıların, günden güne artan şiddetin ve savaş bilançosundan farksız olan ölümlerin hesabını veremeyen muktedir, hocalarımızı terörist ilan ederek tüm bu yaşananlara “yardakçılık” yapmakla suçlamaktadır. Tam 9 aydır yaşamakta olduğumuz bu şiddet sarmalı, Saraylının tek bir sözü ile toplumun bugünü ve geleceği olan akademiye fatura edilmek istenmektedir."

IŞİD'LİLER SERBEST, HOCALAR TUTUKLU

"Siyasi otoritenin erk organlardaki baskısı akademiyi de esir almıştır. Ocak ayında kamuoyu ile paylaşılan bildiri sonrası YÖK’ün tek bir talimatıyla anında harekete geçen üniversite yönetimleri, tarihi bir utanca ortak olmuştur. Fikir ve ifade özgürlük hakkını kullanan ve sadece barış isteyen pek çok hocamız gerekçesiz bir şekilde idari soruşturmaya maruz kalmış, yüzlerce hocamız akademiden uzaklaştırılmış ve 4 hocamız ise hukuksuz bir şekilde tutuklanmıştır. Ortadoğu halklarının düşmanı IŞİD terör örgütünün militanları tereddüt edilmeden serbest bırakılırken; ülkesinde yaşamı ve barışı savunan hocalarımızın tecrit altında tutsak edilmesi kabul edilemez!

AKP’nin akademiye dönük bu planlı saldırısı karşısında inatla ve ısrarla; düşünce özgürlüğünün olmadığı yerde üniversite olamayacağını, üniversitenin olmadığı yerde başka bir gelecekten söz edilemeyeceğini söyleyeceğiz."

Esra Hoca için, Meral Hoca için, Kıvanç Hoca için ve Muzaffer Hoca için verilecek bir mücadelemiz var. Bizler, barışı, adaleti ve eşitliği her daim savunan Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak yılmayacağız ve asla teslim olmayacağız. Üniversitelerimizle, kampüslerimizle, amfilerimizle geleceğimiz özgürleşene kadar mücadele edeceğiz.

Ve hep birlikte, hocalarımızdan aldığımız cesaret ile o duvarları yıkacağız.

Çünkü biliyoruz ki biz, savaşa karşı barış için, “yaşayacağız ve kazanacağız!” diyen milyonlarız.

Çünkü biliyoruz ki biz, kafesli veya kafessiz hiçbir tutsaklığa teslim olmayanlarız."

Kaynak: Birgun.net