CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK Toplantısı'nın ardından basın açıklaması yaptı. Böke yaptığı açıklamada Atatürk fotoğrafının indirilmesiyle ilgili olarak CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın kesin ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

İşte Selin Sayek Böke'nin konuşmasından satır başları;

CHP olarak Anayasa değişikliğini kabul ediyoruz. Türkiye'nin asıl meselesini Anayasa meselesi olarak görmüyoruz. Biz Türkiye'nin özgürlükçü demokrasiye ulaşması olarak görüyoruz. Mesele Anayasanın darbe hukukundan arındırılmasıdır. Ancak anlaşılıyorki CHP'nin özgürlükçü demokrasisine karşı hükümetin başkanlık sistemi ısrarı var.

"ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ İNŞA EDİLMELİDİR"

Her gün yoksullaşıyoruz ve hayat daha da zorlaşıyor. Türkiye'nin asıl meselesi yoksullaşmadır. CHP yoksullaşma altında ezilen vatandaşlarımıza umut oluşturacaktır. Önce Türkiye diyen, siyaseti vatandaşın sorunları çözme zemini olarak kullanan bir parti olacağız. AKP tarafından dışlanan bütün kesimi kucaklayan ve beraber adım atacağımız döneme giriyoruz. Başkanlık sisteminin gerçekleşmemesi için CHP elinden geleni yapacaktır. Bunun içinde Anayasa darbe hukukundan arındırılmalı ve özgürlükçü demokrasi kurulmalıdır. Yarınki Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nada bu görüşle gideceğiz.

"TÜRKİYE'Yİ CHP KURTARACAK"

Türkiye'nin asıl meselesi özgürlükçü demokrasinin inşa edilmesidir. Anayasada basının özgür olduğu vurgulanmaktır. Mesele Anayasa değil uygulanması için ortamın hazırlanmasıdır. CHP son 2 yasama döneminde tekrar tekrar kanun teklifinde bulunmuştur. MYK toplantısında özgürlükçü demokrasisini değerlendirdiğimiz gibi Suriye gündemini de değerlendirdik. İfade özgürlüğü olmayan, basını özgür olmayan ve eğitimi özgür olmayan bir ülkenin çağa özgü üretim yapması mümkün değildir. Üretim olmayınca ekonomide iyi olmuyor. Türkiye'yi bu durumdan çıkaracak tek parti CHP'dir.

"CHP VERDİĞİ SÖZÜN ARKASINDADIR"

İktidar sorun çözmüyor, sorun üretiyor. Türkiye 'nin yeni bir anlayışa ihtiyacı var. CHP yeni siyaset anlayışını temsil ediyor. CHP'nin asgari ücret vaatini kopyaladılar. CHP'nin 1500 TL'lik artışını 1300 TL olarak kopyaladılar. CHP'li belediyeler çalışanların asgari ücret maaşlarını net 1500 TL yapmıştır. CHP verdiği sözün arkasındadır.

KESİN İHRAÇ İSTENİYOR

Atatürk fotoğrafının indirilmesiyle ilgili komisyon kuruldu ve rapor verildi. Aylin Nazlıaka kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Kaynak: Birgun.net