Ankara Kızılay’daki bombalı saldırı ile ilgili, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Ankara Emniyeti’nde asaleten atanmış müdür yok, MİT’ten ulaşan istihbarat yok. Ankara Emniyeti’ne ve MİT’e de kayyum atansın” dedi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan da, “Vatandaşlarımızı göz göre göre teröre maruz bırakan bir ‘hiç işleri bakanına’, istirahate çekilmiş bir istihbarat teşkilatına, aylardır asaleten ataması yapılmamış, vekaletle yürütülen bir Ankara Emniyet Müdürü krizine alıştırılmak isteniyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“EN HAFİFİNDEN REZİLLİK”
CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’daki saldırıyı lanetledi. ABD’nin kendi vatandaşlarını uyarıp ‘kurtarın kendinizi’ derken, masum Ankaralıların durumdan habersiz olmasının, “en hafifinden rezillik” olduğunu ifade eden İrgil, şunları kaydetti:

“Artık kınamayı, lanetlemeyi bile yaşanan acılar karşısında yetersizlik ve çaresizlik olarak görüyorum. Meseleden vicdani bireysel bir kurtuluş yolunun resmi duygusuz ifadesi bu. Bir zamanlar Ortadoğu’da duyup haber olarak izlediğimiz katliamlar evimizde, yüreğimizde oluyor. Ne tuhaftır ki ‘Ortadoğu’da bizden habersiz yaprak kıpırdamaz’ diyenlerin iktidarında göz göre göre Ortadoğu’nun acılı diktatörlüklerine döndük. Güvenlik zafiyeti var dedik, iktidar yetersizliğini dile getirdik, idareci kifayetsizliğinden söz ettik, dilimizde tüy bitti. Ankara Emniyeti’nde asaleten atanmış müdür yok, MİT’ten ulaşan bir istihbarat yok! O zaman Ankara Emniyeti’ne ve MİT’e de kayyum atansın.”

“İSTİKRARINIZ DA BAŞKANLIĞINIZ DA BATSIN”
Ülkenin artık birlikte irade göstermesi gerektiğini belirten İrgil, kuru kınamalarla geçiştirilemeyecek kadar ciddi bir tablo ile karşı karşıya olunduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

“Toplumun önüne ‘ya kaos ya başkanlık’ diyerek istikrar korkusunu sürenler, sonucu 5 ayda 166 cansa ve bu ülkenin güvenliği korkuysa, buysa istikrarınız, istikrarınız da batsın, başkanlığınız da batsın. Bu ülkenin ferasetli insanları, o yoksul, yok yıllarda, onca zorluk ve işgal altındayken bile ülkesini özgürlüğe, demokrasiye, cumhuriyete ve barışa kavuşturabilmiştir. Kendi ülkesini, insanını terörle, kanla korkutanlar, insanlarını nefretle kutuplaştıranlar, Ortadoğu’ya pervasızca ve öngörüsüz dalanlar, bu sorunları çözemez. Biz bu ülkeyi teröristlere ve teröre, Ortadoğu’nun kaosuna terk etmeyeceğiz.”

“HESAP VERMEK YERİNE HEDEF ŞAŞIRTMAK”

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan da, “Barış ve huzur içinde, apartmanındaki komşusundan sınırındaki komşusuna kadar saygı içinde yaşayan bir toplumdan saldırgan bir ülke olmaya, kin ve nefretle, kabadayı üslupla konuşmayı maharet sayan yöneticilerle idare edilmeye alıştırılmak isteniyoruz” dedi. AKP iktidarına yüklenirken, böyle bir iktidar ile yakında karmaşık bir Ortadoğu ülkesi konumuna gelineceğini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

“Yetki bende, güç bende’ diyerek muhalifleri susturmaya çalışan, çok bağırdıkça haklı olduğunu sanan, teröre taviz verdikçe ülkemize daha çok taziye acısı yaşatan bir iradesizlikle karşı karşıyayız. Siyasi iktidarın vurdumduymazlığıyla adeta teröre alıştırılmak isteniyoruz. Her terör olayı sonrası iktidar gibi değil, muhalefetteymiş hareket eden bir iktidar. ‘İstihbarat var’ deniliyor, tedbir alınmıyor, bu kadar terör olayları yaşanan Başkent Ankara’yı hala Emniyet Müdür yardımcısıyla yönetmeye çalışan bir anlayış var. Bu nasıl bir iktidar anlayışıdır. Hala terör karşısında kınamanın ötesinde sözü olmayan yöneticilerle yola devam etmeye, hesap vermek yerine hedef şaşırtmaya, gündem saptırmaya alıştırılmak isteniyoruz.”

“İstihbarat istirahate çekilmiş, Ankara’nın merkezinde son 3 saldırıda 166 can vermiş bir ülke olarak duyarsız kalmaya, her gün işe giderken endişe içinde susmaya, korkulu gözlerle yaşamaya alıştırılmak isteniyoruz. ABD Büyükelçiliği, bizden aldığı istihbaratla kendi vatandaşını koruma telaşına düşüyor, ancak biz, üniversite sınavından çıkmış genç yavrularımızı ve vatandaşlarımızı göz göre göre teröre maruz bırakan bir ‘hiç işleri bakanına’, istirahate çekilmiş bir istihbarat teşkilatına, aylardır asaleten ataması yapılmamış, vekaletle yürütülen bir Ankara Emniyet Müdürü krizine alıştırılmak isteniyoruz. Terör ülkemizin dört bir yanında cirit atarken siyasi irade göstermeyenlere, adalet ve güvenlik krizinin olağan sayılmasına artık katlanamayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, alışmayacağız, alıştırmayacağız.” (ANKA)

Kaynak: Birgun.net