Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Ağustos Pazar günü İstanbul'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacağının açıklanmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı harekete geçti. İl Başkanı Cemal Canpolat liderliğindeki CHP İstanbul İl Örgütü Pazar günkü mitinge yoğun bir katılım sağlama kararı aldı.

CHP'li milletvekilleri, 39 ilçe örgütü ve belediye başkanlarının da arasında bulunacağı kalabalık, mitinge katılmak üzere Pazar günü saat 15.00'te Şişhane'de bulunan CHP İstanbul İl Merkezi önünde buluşacak. CHP İstanbul İl Örgütü saat 15.30'da ise oluşturulacak kortejle İstanbul İl Merkezi önünden Yenikapı'daki miting alanına yürüyecek.

Twitter'dan Yenikapı mesajları

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, twitter'dan yaptığı açıklamada darbeleri yok etmenin yolunun cumhuriyetin kurucu değerlerini diriltmek olduğunu söyleyerek, "Birliğimizi sağlayan bu değerler Yenikapı'da haykırılmalıdır! " dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yaptı, "Ülke birliğine kastedenlere karşı durabilmek darbeye verilecek en iyi cevaptır. 7 Ağustos'ta Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde olacağım. Darbeleri yok etmenin tek yolu cumhuriyetin kurucu değerlerini diriltmektir. Birliğimizi sağlayan bu değerler Yenikapı'da haykırılmalıdır! CHP, her zaman halkın sesine kulak vermiştir. Ülkemizin geleceği için, Yenikapı'da Cumhuriyetimizi ve tam demokrasiyi savunacağım!"

Kaynak: Birgun.net