İtalyan Barolar Birliği Genel Kurulu’na ÇHD adına onur konuğu olarak katılan Şerife Ceren Uysal, Türkiye’de yaşanan hak ihlalleri ve OHAL dönemi uygulamaları ile ilgili bir konuşma yaparak Türkiyeli avukatlar ile dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Avukatların, gazetecilerin, akademisyenlerin operasyonlarla gözaltına alındığını anlatan Uysal konuşmasında IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalamaların ardından yaşananlar ve Soma davası gibi örneklerle
Türkiye’de hukuk sisteminin geldiği yere işaret etti. Konuşmada Kürt bölgelerinde yaşanan operasyonlar, kente ve özellikle sivil halka yönelik saldırılar da örneklerle aktarıldı. Son olarak OHAL ile birlikte hukukun tamamen rafa kaldırıldığını vurgulayan Uysal, konuşmasına şu sözlerle son verdi:

”Buradan özellikle gösterdiğiniz destek ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Biz bu desteğe sadece avukatların temel haklarını savunmak için değil, avukatlar Türkiye’de mesleklerini yapamaz duruma geldiği için ihtiyaç duyuyoruz. Bu AKP’yi desteklemeyen herkesin, demokrasi, özgürlük ve temel insan hakları için ve özellikle yaşama hakkı için verdiği bir mücadele.”

Kaynak: Birgun.net