Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) gözaltına alınan Başkan Yardımcısı Münip Ermiş'in serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Münip Ermiş ve 26 avukatın ev ve ofisleri sabah saatlerinde aranmış, Münip Ermiş gözaltına alınmıştı.

"Derneğimiz bütün bir gücü ile birlikte Münip Ermiş’in yanındadır ve bu saldırıyı savuşturacaktır" diyen ÇHD açıklamasında, "Münip Ermiş, halihazırda başkan yardımcımız olmasının yanı sıra, derneğimiz içerisinde yıllardır önemli görevler üstlenmiş, bu derneğin avukatlık çizgisinin önemli temsilcilerindendir. Münip Ermiş; Gezi’nin avukatıdır, derelerine HES kurulmasın diye mücadele eden halkın avukatıdır, hak ihlallerine karşı mücadelenin avukatıdır. Egemenler özel yetkili savcılardan bir imparatorluk kurmuş iken, Osman Şanal’ı en önde protesto eden avukatlardandır. Başkan yardımcımıza karşı girişilmiş bu saldırı, derneğimize yapılmıştır. Bu saldırıyı püskürtmek için tüm gücümüzle çalışacağımızdan kimse şüphe duymasın." ifadelerini kullandı.

ÇHD açıklaması şu ifadelerle devam etti:

"AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı, toplumsal alanın tüm muhalif kesimlerine baskıyı derinleştirerek, bir sivil darbenin taşlarını döşemektedir. Biliyoruz ki, bu plan karşısındaki tek samimi ve güçlü engel, bu toplumun ilerici, devrimci, yurtsever güçleridir. Bu nedenle bugün Münip Ermiş şahsında yaşadığımız bu saldırıların benzerlerinin olacağı da açıktır. Zira kurumsallaştırılmaya çalışılan bu keyfilik ve baskı ortamında, sesini çıkarmaktan korkmayan unsurlar, gücünün bekası için uğraşan iktidar odaklarının en büyük kabusudur.

Buradan tüm devrimci demokrat yurtsever kamuoyuna söz veriyoruz. ÇHD, kendi bekası için herkese zulmetmekten geri durmayan iktidar odaklarının kabusu olmaya devam edecektir. Faşizme karşı mücadele bizler için yeni bir görev değil ama kuruluşumuzdan beri duruşumuzla, geleneğimizle bir an bile ödün vermediğimiz doğal bir varlık nedenidir.

Bütün üyelerimizi, dostlarımızı Münip Ermiş ile dayanışmak için sesini yükseltmeye çağırıyoruz.

Münip Ermiş derhal serbest bırakılmalıdır!"

Kaynak: Birgun.net