Rusya Kültür Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ziyaret sırasında Rus vatandaşları için havaalanları, oteller, turistik yerler ve ülke içindeki transferlerde Türkiye tarafından alınan ek önlemlerin denetimine özel bir dikkat gösterilecek" denildi.

Açıklamaya göre Kültür Bakanı Sergey Obrıvalin'in başında olacağı heyet içerisinde Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Federal Güvenlik Servisi (FSB), Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) gibi devlet kurumlarının yetkilileri yer alacak.

Heyet ziyaret sonrasında Rus hükümetine 'Türk tatil yerlerindeki durumla ilgili değerlendirmeler içeren bir rapor' sunacak.

Rusya, 'charter' seferlerinin yeniden başlaması için Türkiye'den güvenlik garantisi istemişti. Nitekim 'charter' seferlerinin ne zaman başlayacağının Rus heyetin bu ziyaretinin sonuçlarına göre belirlenmesi bekleniyor. Bu seferlerin başlaması için Rosaviatsiya'nın izin vermesi ve Rus hükümetinin bu yönde resmi karar alması gerekiyor.

Kaynak: Birgun.net