SEBAHAT KARAKOYUN / [email protected]
@ssenyaprak

Adalet Bakanlığı'na göre, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin kullandığı temizlik malzemelerine el konulmasının nedeni "firara karşı önlem" .

CHP Ankara milletvekili Necati Yılmaz, bir süre önce cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin kullandığı temizlik malzemelerine el konulduğu iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Adalet Bakanlığı'nca önergeye verilen yanıtta, koğuşlardaki bazı eşya ve malzemelerin ilgili yönetmeliğe aykırı olduğu tespit edildiği için geri alındığı belirtildi.

Bakanlığa göre "Çekpas sapları, hükümlü ve tutuklular firar girişimlerinde çatıya çıkmak için merdiven yapımında kullandıkları için" kısaltılıyor.

3 kişiye bir leğen

Soru önergesinde,Sincan F Tipi Cezaevi'nde 3 kişiye bir çamaşır leğeni verildiğine, bunun sağlık ve hijyen açısıdan sakıncalarına dikkat çekilmesine karşın bakanlık bu soruyu yanıtlamak yerine "yönetmelik hükümleri uygulanıyor" açıklamasıyla yetindi.

Yemekler hastanelik etti

Adalet Bakanlığı, tutuklu ve hükümlülere ödenek gerekçe gösterilerek yeterli miktarda ve sağlıklı yemek verilmediği iddialarına ilişkin soruyu da aynı şekilde ilgili yönetmelik hükümlerini anımsatarak geçiştirdi. Bakanlığa göre cezaevlerinde gıda maddelerinin kontrolü de mevzuata uygun bir şekilde yapılıyor. Önergeye verilen yanıtta 1 Haziran 2015 yılından itibaren bir yıllık süreçte cezaevlerinde tüketilen gıda nedeniyle rahatsızlananların sayısının ise 139 olduğu iddia edildi.

Kaynak: Birgun.net