ÖMER ŞAN

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Artvin heyetine verdiği söze karşılık Cerattepe'de iş makineleri çalışmaya devam ediyor. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan, dün Artvin Valiliğine dilekçe ile başvurarak Cerattepe'de çalışma yapılan alanda inceleme yapmak istediklerini iletti.

Yeşil Artvin Derneği Avukatı Bedrettin Kalın, şirketin bölgede hala çalışmalarını yürüttüğünü ifade ederek, "Başbakanın sözü sonrasında, bize verilen söz doğrultusunda herhangi bir gelişme olmadı" dedi. Avukat Kalın, "Şirkete yer tahsisi yapılmış ve bölgeye yeni iş makineleri getirilmiş. Polis ve jandarma bizim, geçen yılın haziran ayından itibaren nöbet tuttuğumuz Cerattepe'deki direniş kulübemizden itibaren geçişlere izin vermiyor. Yeşil Artvin Derneği olarak valiliğe başvuruda bulunduk ve mevcut durum hakkında bilgi istedik. Tek talebimiz var, maden şirketinin çalışmalarına son vererek iş makineleriyle birlikte geri çekilmesi ve ayrıca bunun için Artvin'e sevk edilmiş güvenlik kuvvetlerinin de geri çekilmesidir. Maden şirketi Artvin'den çıkıncaya kadar direnişimiz devam edecek" dedi.

JANDARMA VE POLİS
Cerattepe yolu üzerinde barikat kuran ve gazeteciler dahil kimsenin bölgeye geçişine izin vermeyen polis ve çevik kuvvet ekiplerinin bu kez Cerattepe mevkiindeki şirketin şantiye alanına kadar geçişleri ve ulaşımı açtığı öğrenildi.

Jandarma ekiplerinin, maden şirketinin kısmen tel örgülerle çevirerek çalışmalarını sürdürdüğü şantiye alanındaki güvenlik önlemlerini sürdürdüğü bölgede, Yeşil Artvin Derneği tarafından 242 gün geceli gündüzlü nöbet tutulan barakadan ötesine ise geçiş izni verilmedi.

TBB'DEN İNCELEME
Bu arada Cerattepe bölgesindeki çalışmaları yerinde görmek için Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu da Artvin Valiliğine başvuruda bulundu. Artvinliler dün akşam saatlerinde kent meydanında toplanarak direnişi nasıl sürdüreceklerini tartıştı.

Kaynak: Birgun.net