Yeşil Artvin Derneği Avukatı Bedrettin Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'yavru gezici' söylemiyle ilgili açıklamada bulundu. Kalın, "Yavru ve gezici değiliz, kendi yavrularını herkes biliyor." dedi.

Kalın, yaptığı açıklamada gezici olmadıklarını Artvin'de yıllardır yerleşik yaşadıklarını, yavru söylemine gelince de 20 yılı aşkın mücadele verdiklerine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı'nın 'kendi yavruları'nın durumunu herkesin bildiğini savunan Kalın asıl olanın devlete kalan yüzde 2'nin değil, şirkete kalan yüzde 98'i kimlerin bölüşeceği olduğuna dikkat çekti.

Avukat Kalın, şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği sözün tam anlamını bilemiyoruz ama Yeşil Artvin Derneği kurulduğu 20 yıl oldu. Cerattepe projesi ise 25 yılı aşık bir projedir, yani yeni bir şey değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kurduğu parti 2012’de başlıyor dolayısıyla Cerattepe projesi ondan çok önce başlamış olup herhangi bir siyasi oluşumla ya da bir siyasi partiye yönelik bir mücadele falan değil çok daha geçmişi olan bir mücadeledir.

Cerattepe mücadelesi 20 yılı aşkın mücadeledir, bu mücadele içerisinde başka başka iktidarlar gelip geçmiştir ancak bu mücadele hep devam etmiştir. Bundan sonra da bu mücadele devam edecektir. Artvin halkını yaşam mücadelesidir, kutsal bir mücadeledir."

CUMHURBAŞKANI HAK MÜCADELELERİNİ ETİKETLEMEYİ ÇOK SEVİYOR

"Sayın Cumhurbaşkanı bir takım hak mücadelelerinin ve demokratik mücadeleleri bazı etiketlemelerle yaftalamayı çok seven birisi." diyen Kalın, şu ifadeleri kullandı: "Bizim üzerimize yapıştırmaya çalıştığı şeyler bize uymaz. Bu mücadele içerisinde kendisi de AK Parti il başkanını çağırıp sorabilir, ondan önceki il başkanını, ondan sonraki il başkanını, kurucularını çağırıp sorabilir. Belediye Başkanı'nı da çağırıp sorabilir ki geziciler kimlerse, siyasi yapılanmayla ya da örgütle bir irtibatımız var mı, yok mu? Bunların hepsini sorabilir. Dolayısıyla Cerattepe mücadelesi Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde yapılan bu mücadele bütün Artvin halkına mal olmuş bir mücadeledir. Asla bu söylemlerle kirletilecek bir mücadele değildir, tutmaz. Bugüne kadar çok deneyen olmuştur ama tutmamıştır. Bundan sonra da tutmaz. Bu bizim Artvin halkını yaşam mücadelesidir, kutsal bir mücadeledir, bunu kirletmeye hiç kimsenin gücü yetmez. Biz gezici filan bilmiyoruz, bu gezici filan değiliz, biz yerleşik halkız. Bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Yavru dediği kimler onu da bilmiyoruz ama biz yavru değiliz 20 yıllık bir mücadeleyiz."

ASIL KAVGA YÜZDE 98'LİK PAY!

Cerattepe projesinin ülkeye ekonomik katkı sağlayacağı yönünde söylemlerin olduğunu ancak bunun doğru olmadığını vurgulayan Kalın, "Bunu dünya alem biliyor ki devlet payının yüzde 2'si o da daha sonra yüzde 1'e düşüyor. Dolayısıyla bunun cari açığı kapama, bu ülke ekonomisine katkıda bulunma gibi bir durumunun olmadığı bütün herkes çok açık biliyor. Burada önemli olan geriye kalan yüzde 98'lik bölümün kimler arasında pay edileceğidir. Asıl kavga ondandır, yani devletin bir karı olduğundan bununla uğraşmıyor." dedi.(Cihan)

Kaynak: Birgun.net