Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş., bölge halkının tepkisinden çekinen Artvin Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerinin 'Yer tahsis izni' işlemlerini geciktirdiğini öne sürerek Artvin Valiliği'ne şikayette bulunmuş, Vali Kemal Cirit de aralarında Artvin Orman İşletme Müdürü Yusuf Soysal ile şef ve orman mühendislerinin de yer aldığı 4 kişi hakkında soruşturma açılması talimatı vermişti. Maden şirketi ile Artvin Orman İşletme Müdürlüğü arasındaki ‘Yer tahsis izni’ tartışması sürerken yeni bir gelişme ortaya çıktı. Cerattepe'ye dün çıkarak şantiye sahasında inceleme yapan Artvin Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, maden şirketi çalışanlarının ağaçları kesmesiyle ilgili tutanak tuttu. Artvin Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, tutanakları Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndererek maden şirketi çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu.



Yeşil Artvin Derneği'ne cevap verdi

Cerattepe Mevkii'nde 'Yer tahsis izni' olmadan çalışma yürütülmesi üzerine Artvin Orman İşletme Müdürlüğü'ne şikayette bulunan Yeşil Artvin Derneği'ne de yanıt geldi. Artvin Orman İşletme Müdürü Yusuf Soysal imzasıyla 19 Şubat'ta Yeşil Artvin Derneği’ne gönderilen yazıda, maden şirketine herhangi bir saha teslim işlemi yapılmadığı, bölgedeki araçların da kendi kurumları ile ilgisi bulunmadığı bildirildi. Yazıda ayrıca, basında yer alan ağaç kesimlerinin, izne konu olan saha dışında gerçekleştirildiği ve kesimi yapılan ağaçlarla ilgili tutanakların da Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceği vurgulandı.

Tepki için geldiler ama Artvin'e girişlerine izin verilmedi

Artvin Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerine karşı tepki eylemleri için, İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmit'in de aralarında olduğu çok sayıda ilden dün otobüslerle yola çıkan Artvinliler ve çevrecilerin, güzergah üzerindeki kentlerin giriş ve çıkışlarında durdurularak kimlik kontrolünden geçirildikleri ve bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtildi. Otobüslerle bu sabah Artvin’in Hopa ile Borçka İlçesi arasındaki Cankurtaran Mevkii'ne ulaşan yaklaşık 1000 kişilik konvoyun önü çok sayıda polis ve askeri birlik tarafından kesildi. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın da aralarında bulunduğu kalabalığın Artvin’e girişine izin verilmedi. ‘Artvin halkının çevre ve yaşam hakkını destekliyoruz’ yazılı pankart açan grubun Cankurtaran mevkiindeki bekleyişi de sürüyor.

Kaynak: Birgun.net