17 Aralık tapelerinde “Milletin a… koyacağız” dediği ortaya çıkan Mehmet Cengiz’e ait Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş tarafından kurulmak istenen bakır madeni için şirket 15 Şubat tarihinde jandarma eşliğinde iş makinelerini bölgeye getirmişti.

Artvin halkı, Cerattepe’ye çıkan yolun Atmaca mevkiini özel araçlarıyla ulaşıma kapatıp eyleme başlamıştı. Halk Cerattepe’de direnişten vazgeçmezken, polis ve jandarma da halka cop, biber gazı ve plastik mermiyle saldırmıştı.

Cerattepe’ye giden her yaştan Artvinlileri gündemine alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bunlar yavru Gezicilerdir” demişti.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, 20 Şubat’ta yaşanan protestoya katılan Arhavi Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor Serhan Safatlı hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Soruşturmanın sonucunda Safatlı’nın “Cerattepe mevkisinde maden faaliyetlerine karşı düzenlenen kanunsuz gösteri ve eylemlere aktif olarak iştirak ettiği” ve Cankurtaran’da yolu kesen güvenlik görevlilerine karşı ‘aktif direnişte bulunduğu’ sonucuna varıldı.

Safatlı’ya ‘Hizmet dışında devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışta bulunmak’ suçundan kınama cezası verildi.

Safatlı’nın yanı sıra, eylemlere katılan 48 kişi hakkında ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ve polise mukavemet’ suçlamasıyla dava açmıştı.

Kaynak: Birgun.net