TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinde IŞİD’e yönelik askeri harekat başlatıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Müşterek Özel Kuvvetleri ve koalisyon uçaklarının, Suriye’nin Türkiye sınırında, Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinde IŞİD’e yönelik operasyon başlattığı açıklandı.

Operasyon 04.00 civarında top atışlarıyla başladı, ardından savaş uçaklarıyla da bölge bombalandı.

Anadolu Ajansı (), Türkiye savaş uçaklarının da Cerablus bölgesindeki IŞİD hedeflerini bombaladığını duyurdu.

Kara harekâtının ise henüz başlamadığı belirtildi.

Başbakanlık’tan açıklama

Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine terör örgütü DAEŞ’ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatılmıştır.”

Dün Antep’in sınır ilçesi Karkamış’a IŞİD’in elindeki bölgeden havan mermileriyle yapılan saldırılar ardından Valilik Karkamışlılara “daha güvenli yerlere” gitmeleri uyarısında bulunmuş ve sınır bölgesindeki askeri hareketlilik artmıştı.

Türkiye Pazartesi de Cerablus’taki IŞİD ve Menbic yakınlarındaki YPG hedeflerine top atışı yapmıştı.

TSK'ye ait tanklar sınıra doğru ilerliyor

CNN Türk'ün yansıttığı görüntülere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin IŞİD'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekât başlatıldı. Karkamış sınır bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait tankların sınıra doğru ilerliyor.

***

8.30 CNN Türk canlı yayınındaki görüntülerde, TSK’ya ait tankların sınırın sıfır noktasına konuşlandığı görüldü.

08.05 Reuters: Türk jetleri, ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarıyla birlikte Cerablus’taki IŞİD hedeflerini vuruyor.

: İlk hava saldırısı sabah saat 06.08’de yapıldı. Ardından 06.10 ve 06.30’da da Cerablus havadan vuruldu.

07.50 Askeri kaynaklar: Türkiye’de sınır hattı üzerinde konuşlu tanklarla, Suriye tarafında anlık çıkan ve görünür IŞİD hedefleri vuruluyor. Operasyona Türk Hava Kuvvetleri’ne ait jetler de katılıyor.

07.32 Reuters: Türk Özel Kuvvetleri’ne bağlı askerler, Cerablus’ta konuşlandı, kara herekatı için koridor açılmasını bekliyor.

07.20 CNN Türk yayınında, koridorun açılması durumunda kara harekatının da bu sabahtan itibaren başlatılabileceği belirtildi.

'nın Cerablus'tan canlı yayını:

Kaynak: Birgun.net