BURCU CANSU- [email protected]

Devlet hastanelerinde CEO düzenine geçilmesinin üçüncü yılında sağlık meslek örgütleri Kamu Hastane Birlikleri’ne (KHB) karne verdi. CEO’ların not ortalaması 100 üzerinden 27,51’de kaldı.

Kanun Hükmünde Kararname sonrası 2 Kasım 2012’de sözleşmeli yöneticilerin atanmasıyla devlet hastanelerinde CEO (Genel Sekreterler) sistemine geçildi. TTB, SES, Dev-Sağlık İş, Türk Hemşireler Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği de uygulamadaki üçüncü yılın sonunda kendi performans kriterleri ile KHB’nin yıllık değerlendirmesini yaptı. Sağlık meslek örgütleri, CEO olarak tanımlanan genel sekreterlerin üçüncü yılda da sınıfta kaldığını kaydetti.

Sağlık meslek örgütleri adına açıklama yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, KHB sisteminin sınıfta kalmaya devam ettiğini belirtti. Değerlendirmeye bin 139 hekim, 69 hemşire ve 20 diş hekiminin katıldığını kaydeden İlhan, “Genel Sekreterlere 0 ile 100 arasında notlar verildi. CEO’lar 100 üzerinde 27,51’de kaldı. Mesleklere göre bakıldığında hekimlerin ortalama 27,35 hemşirelerin ise 22,05 not verdikleri tespit edildi. En yüksek notu ortalama 50,0 ile taşeron şirket çalışanları verdi. En düşük not ise 21,0 ile radyoloji teknisyenlerinin notu oldu. En yüksek notu 65,94 ile Erzincan, en düşük notu 18,04 ile Bolu KHB CEO’su almıştır. Birinci yılda 7 KHB CEO’su 50 ve üzerinde not almışken, üçüncü yılda da ikinci yılda olduğu gibi sadece 1 CEO 50 ve üzerinde not alıp sınıfı geçebilmiştir” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net