Cengiz Holding, Bursa Uludağ Ketenli Yaylası'nda volfram madeni aramak için bakanlıktan izin aldı. DOĞADER'den Murat Demir, "Böyle bir şeyi burada yaptırmayacağız" dedi.



Cengiz Holding bünyesinde bulunan Eti Bakır isimli firma Bursa Uludağ’da, şehrin su ihtiyacının karşılandığı Nilüfer Barajı’nın üzerinde olan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan ruhsat aldı. Gazetemize konuşan DOĞADER(Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği) Yönetim Kurulu üyesi Murat Demir, firmanın arama ruhsatı aldığını belirterek, "Bursa Valiliği, DSİ ve BUSKİ olumsuz görüş vermiş. Muhtarlarla görüştük, tepki etkinliği organizasyonu düzenleyeceğiz. 3 tane köyü etkiliyor. Resmi olarak cevap almak için, gerekli yazıları yazdık, hukuki adımları da atacağız. Arama ruhsatı verilmiş sadece, yani çalışma ruhsatı değil. Ortada henüz net bir şey yok. Bu adamlar bölgeye gittiyse boş yere gitmemiş olduklarını biliyoruz" diye konuştu.

"Yerelde ciddi tepki var"
Firmanın Mehmet Cengiz'e dayandığını söyleyen Murat Demir, "Eti Bakır isimli firma büyük bir firma. Alan Bursa'nın su havzası, Nilüfer ve Doğancı barajı Bursa'nın içme suyunu dolduran kaynak olduğu için zor görünüyor. Yerelde ciddi bir tepki var. Böyle bir şeyi burada yaptırmayacağız. Buna izin vermeyiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Birgun.net