Oyuncu Hande Soral, Hürriyet Gazetesi'nin hakkında yaptığı haberde kullanılan fotoğrafa tepki göstererek "Bu kesinlikle gazetecilik değildir. Kadına şiddetin başka bir türüdür, istismardır, tacizdir” ifadelerini kullanmıştı. Hürriyet Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu o fotoğrafla ilgili eleştirilere köşesinden yanıt verdi.

Semercioğlu'nun o yazısı:

Hande Soral'ın hayranlarının kendisine “Senin de kızın var” dediklerini aktaran Cengiz Semercioğlu, yazısında "Evet var... Günün birinde ünlü olmayı tercih eder de olursa, etekleri havalandığında fotoğrafının çekileceğini ve birileri tarafından yayınlanacağını çok iyi biliyorum... Etekleri havalanmış bir kareye 'pornosu yayınlanmış' gibi muamele yapmak ancak bizde olur..." ifadelerine yer verdi.

"Bu tür fotoğraflar dünyanın her yerinde basılıyor" diyen Semercioğlu, Cambridge Düşesi Kate Middleton ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in fotoğraflarını örnek gösterdi. Cengiz Semercioğlu, "Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın etekleri havalanmış aynı şekilde çekilen fotoğraflarıyla dolu internet... Oyuncular, şarkıcılar ve diğer ünlülerin sokakta çekilen bu tür fotoğrafları hep magazin gazetelerinde yer alır... Almanya Başbakanı Angele Merkel’in poposunu bastı İngiliz gazeteleri, daha ötesi var mı?" diye sordu. Cengiz Semercioğlu'nun örnek gösterdiği Kate Middleton'ı Prens William'a yaptığı Fransa tatili sırasında üstsüz görüntüleyip yayımlayan 'Closer' dergisi, 'özel hayatı ihlal'den mahkûm edilmiş, dergi toplatılmıştı.

Kadına şiddetin içini boşaltmayın

Kadın ve çocuk hakları konusunda durduğumuz noktayı, tacize, tecavüze karşı tavrımızı kimse sınamaya kalkmasın...
Benim de, gazetem Hürriyet’in de bu konuda durduğu nokta belli...
Her zaman kadınların yanındayız...
Ama bir yandan da magazin gazetesi hazırlıyoruz biz...
Şimdi Hande Soral fotoğrafı yüzünden kadına şiddet, taciz gibi suçlamalarla karşı karşıyayız...
Her şeyi kadına şiddet ve tacizle ilişkilendirmeye kalkarsak, bu kavramların içini fena halde boşaltırız...
Fotoğrafı kullandığımız için bizi eleştirin...
Gazetecilik, magazincilik tartışması yapalım...
Ama lütfen kadına şiddet kavramının içini boşaltmayın...

Kaynak: Birgun.net