Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Cenevre’deki Suriye görüşmelerine 25 Şubat’a kadar ara verildiğini söyledi.

Görüşmelere devam edilmesi için ilgili ülkelere çağrıda bulunacağını söyleyen De Mistura, hüsrana ya da hayal kırıklığına uğramış hissetmediğini ancak gerçekçi olmak zorunda olduğunu belirtti.

Uluslararası muhataplarla görüşmek için 4 Şubat'ta Londra'ya gideceğini ifade eden De Mistura, "İlk hafta görüşmelerini tamamladıktan sonra açıkça söyleyebilirim ki, yapacak daha çok işimiz var. Sadece bizim değil, tarafların da" dedi.

RUSYA: İNGİLTERE, SURİYE HÜKÜMETİNİ İZOLE ETMEYE ÇALIŞIYOR

Öte yandan, Londra'daki toplantıya Suriye hükümetinin çağrılmamasını eleştiren Rusya'nın Londra Büyükelçisi Aleksandr Yakovenko, "Londra'daki konferansa, Suriye hükümeti dışında herkesin davet edilmesi hayal kırıklığı yaratıyor. Bu davranış, İngiltere'nin organize ettiği etkinliklerde Suriye hükümetini izole etme politikasını sürdürdüğünün kanıtıdır" dedi.

Rus Büyükelçi, "Oysa konferansta, teröristlerin eylemleri yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan ve şimdi hükümetin kontrolündeki bölgelerde saklanan sığınmacılara yardımın da görüşülmesi gerekiyor" diye vurguladı. (Sputnik)

Kaynak: Birgun.net