İstanbul'un Pendik ilçesinde Esenler Mahallesi'nde bulunan Şahkulu Cemevi'nin giriş kapısına önceki gece kimliği belirsiz kişiler tarafından “evrensel düşüncenin kapısı” yazısının üzerine çarpı işareti atılarak "Cihat kazanacak" yazıldı. Saldırıyı TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Son dönemlerde yeniden artışa geçen Alevi vatandaşlarımızın yaşam alanlarına ilişkin saldırılar, aklımıza geçmişte yaşanan kötü olayları getiriyor." dedi.

Pendik Esenler’de Şahkulu Cemevi'nin kapısına önceki gece sprey boya ile çarpı işareti konulup, altına “Cihad Kazanacak” yazıldı.

Saldırıyı TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Son dönemlerde yeniden artışa geçen Alevi vatandaşlarımızın yaşam alanlarına ilişkin saldırılar, aklımıza geçmişte yaşanan kötü olayları getiriyor. Bu çirkin saldırılar özenle araştırılması ve ‘çocuk işi’ diye geçiştirilmemelidir” ifadesini kullandı.

CHP'li vekil, “Kolluk kuvvetleri kendilerine gelen her ihbarı titizlikle incelemeli ve failleri mutlaka bulmalıdır. Toplumda korku ve panik yaratma, insanlarımızı huzursuz kılma ve inançsal ayrımı derinleştirme amacı taşıyan bu saldırılara karşı kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyorum. Gizli eller tarafından gerçekleştirilen bu tür işaretlemelerin amacı birlikte ve huzur içinde yaşama kültürüne saldırıdır.” ifadelerini kullandı.

Yarkadaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle "Önceki gece meydana gelen saldırı olayıyla ilgili adli tahkikat başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise hangi aşamadadır? Olayın fail ya da failleri tespit edilebilmiş midir? Benzeri olayların tekrarlanmaması için kolluk kuvvetleri ve mülki idare ne gibi önlemler almıştır? Olayın gerçekleştiği noktada mobese kamerası var mıdır? Varsa ilgili görüntüler incelenmiş midir?" sorularını yöneltti.

Kaynak: Birgun.net