SERBAY [email protected]
[email protected]

Mardin'de Eğitim Sen üyesi öğretmen Ş.K., ‘FETÖ’ üyesi olduğu iddia edilerek 1 Eylül tarihli 672 sayılı KHK ile görevden alındı. Cemaat ve Cemaat kurumlarıyla hiçbir ilişkisi bulunmayan Ş.K.'ye ihraç edildikten sonra tebliğ edilen yazıyla da laik eğitimi savunduğu gerekçesiyle savunmasını vermesi talep edildi. Mardin Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Eğitim Sen üyesi öğretmene gönderilen yazıda, “Eğitim Sen’in laik, bilimsel, anadilinde eğitim ve demokratik yaşam istiyoruz'' konulu basın açıklamasına katıldığı için suç işlemiş olduğu, bu suçun da "Herhangi bir siyasi parti yararına veya zararına fiilen faaliyette bulunmak” olduğu savunuldu.

Hukuksuz uygulamalar
Eğitim Sen üyelerinin haksızlığa ve hukuksuzluğa maruz kaldığını, bu uygulamaların "Kabul edilemez" olduğunu belirten Mardin Eğitim Sen Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım, “Kanun Hükmünde Kararname ile Cemaatçi olduğu gerekçesiyle 10 üyemiz, son dalgada ise 1785 öğretmen arkadaşımız açığa alındı. 15 Temmuz öncesi 45 üyemize sürgün cezası verilmişti. 10 Ekim Ankara Gar patlamasının ardından yaptığımız eylemliliklere karşı sürekli olarak cezalandırılma yoluna gidildi” diye konuştu.

Mücadele buluşuyor

Mücadelede geri adım yok
Söz konusu uygulamalarla amaçlananın sendikal mücadeleyi bitirmek olduğunu aktaran Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:
"Sendikal mücadeleyi, Eğitim Sen ve KESK’i bitirmek istiyorlar. Ancak bizim tarihsel bir geçmişimiz ve geleneğimiz var. Bu tür yıldırma, sindirme, pasifize etme politikalarının sonuç vermeyeceğini bilmeleri gerekir. Barış istedik ve eğitim hakkının engellenmesine karşı çıktık. Bu tavrımız devam edecek. Sonuna kadar haklı, hukuki, meşru mücadelemiz sürecek. Emek, barış, sendikal haklar bağlamında yaptığımız mücadelede hayatını kaybeden arkadaşlarımız oldu. Bu nedenle bilsinler ki, Eğitim Sen ve KESK geri adım atmayacak.''

Kaynak: Birgun.net