Cemaatte bir dönem imamlık yapan Selim Çoraklı isimli yazar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'yle ilgili sızdırdığı kulis bilgilerinin çoğunun gerçekleşmesi nedeniyle fenomene dönüşen 'Fuat Avni'ye ilişkin açıklamalarda bulunu.

Sol'da yer alan habere göre; Çoraklı, Fuat Avni isminin "özel istihbarat" çalışması olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Devlet ve MİT iki senedir Fuat Avni'yi tespit edemiyor. Ben ilk günlerde Fuat Avni’nin tek kişi olmadığını hep söyledim. Pensilvanya’da başında Mehmet Demircan’ın olduğu bir yapının bulunduğunu, bütün istihbaratın oraya aktığını, analizler yapıldıktan sonra da Fuat Avni denilen bir hesapta bunların paylaşıldığını söyledim durdum.

Fuat Avni, 'Fethullah Gülen özel istihbaratının adıdır. Adam başbakanlıktan naklen bilgileri Pensilvanya’ya gönderiyor ama devlet bunları çözemedi. Çünkü bunlar, elektronik ortamda dünya çapında büyük teşkilatlanmışlardır. Bundan sonra yapacakları en büyük saldırı siper saldırıdır. Ekonomik, istihbarat ve askeri alanlara saldırı yapabilirler."

Kaynak: Birgun.net