Kırklareli’nde, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Fethullah Gülen’in 1965 yılında vaizlik yaptığı dönemde konut olarak kullandığı ve cemaatin "bülbül yuvası" adını vererek sohbet toplantıları yaptığı evde polis ekiplerince arama yapıldı.

'nın haberine göre; evde, Gülen’in yazdığı çok sayıda kitap, 3 cep telefonu, harici bellek, müzikçalar ve ayet yazılı kolye ucu bulundu. Polis ekiplerince cemaat üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda ise 20 kişi gözaltına alınırken, 16 şüphelinin arandığı bildirildi.

CEMTİN "BÜLBÜL YUVASI"
Fethullah Gülen’in 1965 yılında Kırklareli’ne merkez vaizi olarak tayin olmasının ardından 7 ay kaldığı evin daha sonra cemaatin sohbet toplantıları için kullanıldığı tespit edildi. Dışarıdan harabeyi andıran evin içerisinde ise duvarların özel ahşap kaplama yapılması dikkat çekti. Polis ekiplerince yapılan incelemelerde Fethullah Gülen’in bizzat evin adını ’bülbül yuvası’ olarak koyduğu ve evin cemaat üyeleri tarafından ’sohbet evi’ olarak kullandığı belirlendi. Yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından polis ekipleri ele geçirilen kitap, cep telefonu ve dokümanlara el koydu.

Kaynak: Birgun.net